Új Panasonic kompaktok

A jelek szerint a Panasonic nem elégedett meg a kompaktgépek év végi állóvizét felkavaró januári bejelentésekkel, folytatja a sorozatot. Öt új digitális kompakt fényképezőgépet jelentettek be.

Panasonic DMC-TZ10

Az elegáns szuperzoom egy 12.1 MP effektív felbontású szenzor köré épül, amelyre egy 12x optikai zoomra képes, a gyártó Power O.I.S néven emlegetett képstabilizációs megoldásával ellátott lencsesor továbbítja a fényt. A  gyújtótávolság kisfilmes értékre számítva 25 mm-ről, F3.3-as fényerővel indul és 300 mm-en ér véget, ahol már csak F4.9-től dolgozhatunk. Az újdonság hátoldalára egy 3" képátlójú LCD kijelző került.

Panasonic DMC-TZ10 forrás: dpreview.com
Panasonic DMC-TZ10
forrás: dpreview.com


A készülék természetesen képes teljesen manuális módban is működni, de eldönthetjük azt is, hogy az automatika mennyire szóljon bele az expozícióba. Mozgóképek rögzítése terén sincs miért szégyenkeznie a TZ sorozat legújabb tagjának, hiszen a lehetőségek között megtalálható az AVCHD Lite videó rögzítési opció is, a maximális felbontás 720p, amelyhez 30 fps sebesség tartozik. A képfeldolgozásért a Venus Engine HDII névre keresztelt megoldás felel, és geo-tagingre is lehetőségünk van a beépített GPS modulnak köszönhetően. A gép természetesen támogatja az SDXC formátumú adathordozókat is.

Panasonic DMC-TZ8

Az újdonság a TZ6 utódjaként kerül majd a boltok polcaira, feltehetőleg ugyanazzal a szenzorral és objektívvel szerelték, mint a fent említett nagyobb testvérét, ugyanis a szenzor és a lencsék paraméterei megegyeznek, tehát 12.1 MP effektív felbontás mellett, 12x optikai zoomra képes a szerkezet. Az átfogás ennek megfelelően természetesen a TZ8 esetén is 25 mm-ről indul, és 300 mm-ig tart, amelyhez a kezdőértéken F3.3  maximális gyújtótávolság használata esetén pedig F4.9.

Panasonic DMC-TZ8 forrás: dpreview.com
Panasonic DMC-TZ8
forrás: dpreview.com

A készülék annyiban különbözik a feljebb már bemutatott TZ10-től, hogy a hátlapon található megjelenítő valamivel kisebb, csak 2.7" képátlójú, és ebből a modellből hiányzik a GPS modul is. Videó felvételi paramétereik is megegyeznek, szintén 720p felbontású, 30 fps sebességű videókat rögzíthetünk ha  a TZ10 helyett egy TZ8-at választunk.

Panasonic DMC-ZX3

A ZX3 a ZX1 helyét veszi át a gyártó termékpalettáján. A 14.1 MP effektív felbontású képérzékelő elé egy 8x optikai zoommal kecsegtető objektív került, melynek ekvivalens gyújtótávolsága 25 mm-ről és F3.3 fényerővel indul, vége pedig 200 mm, amelyhez F5.9-es rekeszérték tartozik.

Panasonic DMC-ZX3 forrás: dpreview.com
Panasonic DMC-ZX3
forrás:dpreview.com

A gép mozgókép rögzítési képességei megegyeznek a feljebb már bemutatott eszközök prospektusaiban található lehetőségekkel. A ZX3 a fenti modellekhez hasonlóan támogatja az ún. Happy Mode-ot, amely optimalizálja az elkészült fényképek, és mozgóképek szarurációját, színhőmérsékletét és fényerejét.

Panasoninc DMC-FX66

A 14.1 MP effektív felbontású képérzékelővel és 25 - 125 mm (5x) ekvivalens gyújtótávolságú objektívvel ellátott modellből sem maradhattak ki a fenti modellekben már bemutatott kép-optimalizációs és képstabilizációs technológiák.

Panasonic DMC-FX66 forrás: dpreview.com
Panasonic DMC-FX66
forrás:dpreview.com

A többi eszközhöz hasonlóan itt is 720p felbontású és 30 fps sebességű videók rögzítésére van lehetősége a felhasználóknak, az elkészült képeket és videókat pedig egy 2.7" képátlójú LCD kijelzőn nézhetjük vissza.

Panasonic DMC-FT2

A strapa-kompakt kategóriában is frissít a Panasonic. Az újdonság elődjénél, az FT1-nél jóval ellenállóbb házat kapott, ugyanis 10 m-ig vízálló, -10°C-ig bírja a fagyot, és akár 2 m magasról is ledobhatjuk anélkül, hogy ezzel tönkretennénk a készüléket.

Panasonic DMC-FT2 forrás: dpreview.com
Panasonic DMC-FT2
forrás: dpreview.com

A strapabíró ház belsejében egy 14.1 MP effektív felbontású érzékelő teljesít szolgálatot, az objektív pedig 28 - 128 mm közötti gyújtótávolsággal rendelkezik, melyhez a kezdőértéken F3.3, a végértéken pedig F5.9 blende tartozik. Mozgóképek rögzítése esetén az FT2 esetében is maximálisan 30 fps sebességű és 720p felbontású videók rögzítésére van lehetősége a felhasználóknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés