Mindent túlélő notebook érkezik a Gammatechtől méretes háttértárral

A hordozható számítógépek között elég ritkának számítanak a valamilyen módon megerősített készülékek, de azért pár havonta előkerül egy-egy. Legutóbb ősszel mutatta be a Dell különlegesen ellenálló tabletjét, előtte pedig tavasszal tűnt fel hasonló, ugyancsak annak a cégnek a kínálatában.

Ezúttal egy kicsit talán ismeretlenebb, de a hasonló termékekre szakosodott gyártó, a GammaTech leplezte le – a reményei szerint – mindent kibíró notebookját, amely a Durabook E sorozat tagjaként kerül a piacra. Ez az első olyan megerősített laptop, ami 1 TB háttértárral rendelkezik. Ez a két darab 500 GB-os, 2,5 hüvelykes SATA merevlemez kapacitásából adódik össze. A HDD-k RAID 0 és 1 módban is használhatók. A Durabook D14 E0, E1 és E2 erős, ütéseknek és más fizikai behatásoknak is ellenálló burkolatát magnéziumötvözet alkotja. A gép bírja a vizet, illetve a többi folyadékot is, mivel billentyűzete, a touchpad és a gombok is vízálló kiképzésűek.

A kijelzője 14,1 colos, amelynek felbontása a modelltől függően 1280x800 vagy 1440x900 pixel lehet, a megjelenítésért pedig az integrált GMA 4500 grafikus vezérlő felelős. Opcionálisan érintőképernyő is rendelhető a notebookba. Intel Core 2 Duo processzor dolgozik benne maximum 8 GB DDR2 memória és az említett 1 TB-os winchesterpár társaságában. A Durabookhoz 6 vagy 9 cellás akkumulátor kapható, ezek közül az utóbbi akár 8 óra működést biztosíthat, míg a másik nagyjából 5-öt. A hordozható gépben találunk ujjlenyomat-olvasót, 1,3 megapixeles webkamerát, HDMI kimenetet, Gigabit Ethernet aljzatot, 2.1-es Bluetooth és 802.11a/b/n szabványú Wi-Fi adaptert is. Opcionális tartozékként WiMax bővítőkártya és GPS is kérhető hozzá. Beépített optikai meghajtója nincs, de lehet rendelni USB-s DVD-írót mellé.

A GammaTech laptopok ejtési tesztjét a MIL STD 810F szabványnak megfelelően végezték, azaz 76 cm magasságból 26-szor dobták le egy betonra fektetett furnérlemezre, kikapcsolt állapotban, lecsukott kijelzővel. A jelek szerint mindezt sikerült túlélnie. További védelmi megoldás a csatlakozóaljzatok por elleni védelme, a monitor rázkódáscsillapítása és a HDD-k kábeleinek rugalmas kialakítása is. A 2,5 kg-os notebook 352 x 256 x 37-41 mm-es mérettel rendelkezik.

[+]
[+]

A GammaTech Durabook E sorozatának pontos megjelenése és ára még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés