Teret nyernek a laptopra hajazó billentyűzetek?

Meglepő kinézettel rendelkeznek a Lenovo és az Adesso új billentyűzetei, melyekben a legérdekesebb közös vonás, hogy a gyártók a felhasználók visszajelzései alapján tervezték a modelleket. Ezek után talán nem meglepő, hogy a két rendszer külsőre kifejezetten hasonlít egymásra, de a funkciók tekintetébe mégis találni eltéréseket.

A Lenovo T400 a Thinkpad szériás notebookok kinézetét örökölte, így kellően letisztult és egyben ergonómikus a készülék. Az USB 2.0 interfészre köthető vezetékes klaviatúra az egér irányítására a trackpoint megoldást használja, ami egy kisméretű piros joysticknak fogható fel.


Lenovo T400

A Lenovo billentyűzete a Windows XP és Vista operációs rendszerekhez használható, de várhatóan a Windows 7-hez is lesz támogatás. A három év garanciával rendelkező termék már elérhető az üzletekben az ajánlott fogyasztói ára 60 dollár.

Az Adesso WKB-4000UB a fenti modellel ellentétben már 2,4 GHz-es vezeték nélküli adaptert használ a kommunikációra, mely USB porton kapcsolódik a számítógéphez. A 87 gombos billentyűzeten az egér touchpaddal navigálható, ami érdekes eltérés annak tudatában, hogy mindkét rendszer a vásárlói igényeket próbálja kielégíteni. Valószínűleg a visszajelzések is eltérőek voltak, így feltételezhető, hogy a trackpoint és a touchpad kérdése eléggé megosztja a közvéleményt.


Adesso WKB-4000UB

A két darab AAA elemmel üzemelő Adesso klaviatúrát már szállítja a gyártó 110 dolláros árcédula mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés