Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) desolator

desolator
(fanatikus tag)

Az Asus kártyája tényleg nagyon üt!

Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...

(#2) gfefe

gfefe
(őstag)

Jó írás és nagyon jó teszt...

Egyszer egy sima vga tesztbe bele tehetnétek a 3870x2 karit is, hogy miként viszonyul a 48** as sorozathoz mert érdekelne.

így tovább. :R

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#3) JoeYi

JoeYi
(őstag)
LOGOUT blog

mielőtt nekiállsz egy raklap kártya tesztelésének, milyen tabikkal nyomod 80 alá a pulzusodat? :D

Genesis Montana - újra kétkeréken

(#4) Thrawn válasza desolator (#1) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Van súlya, az biztos :D

Different songs for different moods.

(#5) zed1983

zed1983
(őstag)

Mielőtt elolvastam volna, az értékelést a sapphire kártyájára tippeltem és lám-lám az is lett a különösen ajánlott!
Az Asus kártyája nagyon durván néz ki! :R

(#6) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Egy toxicot szívesen megnéztem volna a listában, de így is remek teszt lett! Sapphire Edition és a Matrix pedig nagyon szép, bár tudom hogy ez csak másodlagos pont. :B

A refhűtő pedig szintén jól tolja. :K De végülis szerintem én Sapphire Ed-et vennék, ha mst vennék XT-t.

(#7) total90

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

... én ahogy olvastam valamiért arra tippeltem, hogy a zafír lesz a befutó és az is lett. Valahogy levágható róla, hogy jó :DDD

(#8) zed1983 válasza total90 (#7) üzenetére

zed1983
(őstag)

pont ezt írtam én is 2 post-al előrébb :C

(#9) Taky

Taky
(senior tag)

Szép munka, köszönjük! :R

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#10) AMD_ok

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Egy apró hiba: Hang tekintetében egyértelműen a Sapphire megoldása vitte a prímet. Nagy kár, hogy a méretes ventilátort szoftveresen sem lehet percenként 1000-es fordulatszámnál magasabbra hajtani. Örvendetes, hogy a márka többi termékéhez hasonlóan a nagy hűtéssel rendelkező HD 4870 is meglehetősen olcsó. Eme két pozitívuma miatt különösen ajánlott címet érdemel.

Itt annyi a gond, hogy nekem egy ilyen Sapphire van (1 Gb-os), és 1000-es fordulat alá nem lehet vinni a fordulatszámot.

Amúgy nagyon köszi a tesztet :R

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#11) P.e.t.ya.

P.e.t.ya.
(senior tag)
LOGOUT blog

Nagyon jó kis teszt, danke :R

(#12) rhonin

rhonin
(senior tag)

Nem semmi kártya lett az asus matrix. Ahogy néztem ph-s toplistát 4870-el még senki nem ért el 900-as magórajelet. :Y És kitudja lehet hogy még menne jobban is.
Ja és jó lett a teszt. Grat. hozzá! :R

(#13) paprika

paprika
(senior tag)

Nagyon durva lett az Asus az már tuti :K Brutálisan megy a GPU és a ram. Kapna eg kis vizet tuti menne még 940-et is. :K Viszont 80 rongyért tui nem venném meg :N :N

Nekem igazából egyik hűtés sem tettszik. Elég keményen néz ki a 80C+ GPU és a95 C fesz szabályzó.Még a Geforcok sem melegednek így. Bár igazából nekem 100 h NV vagy Ati :K :R Jó teszt lett. ;)

(#14) Taranti

Taranti
(tag)

Korrekt kis teszt lett, csak 2 dolgot hiányoltam:

1. Ha már ott voltak, nem lehetett volna megnézni néhány tesztben az 512MB/1GB memóriamennyiség egymáshoz való viszonyát?
2. GFXChilla felszerelése "normál" 8cm ventikkel mit hozott volna? (Mondhatja vki, hogy plusz költség, de a kari és a hűtő után már filléres...)

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#15) Puma K

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

az az asus mt az nagyon szép.
a topnak meg szép a matricája.
zafírnak tényleg 7900GTX hűtése van csak nem áttetsző
msi az olyan össze-vissza nekem
gfx chilla az aranyos a kis laposságával

gigabyte... ugyan olyanom van csak 4850-es. jó-jó pörög a venti maxon mint a hülye gyerek a körhintában, de legalább nem problémázik hogy neki melege van. ha nézek valami filmet akkor nem zavar csak kicsit hallom. tuningolni meg nem merem ameddig nem veszek a memóriákra süniket. ccc-ben 720-ra tette egy kis tesztelgetés után a gpu órajelét a memóriát meg nem emelgette annyira de vissza tettem alapra.

rudi: nektek a tekercsek nem ciceregtek mikor meghajtottátok a karikat?

Kezd iPon szint lenni...

(#16) rudi válasza AMD_ok (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Náltunk biza nem ment 1000 fölé a venti az 512 MB-os változaton. A HD 4850-es teszt kapcsán is írták többen, hogy nekik nagyon hasonló, de nem a cikkben leírtan működő Sapphire-jük vam.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#17) venember83

venember83
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ventilátora kellően nagy, 80 mm-es, de sajnos csak két vezetéke van, így valószínűleg nem állítható a fordulatszáma. - Ettől még állítható a fordulatszám, csak épp nem érzékeli, hogy mennyi az annyi. De százalékosan állítható a feszültség csökkentésével. :)

The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

(#18) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De szépek. :B

Jó kis teszt lett, köszi szépen. :C

Haver 4850-e, ami egy Asus Glaciator 512Mb az megy 820-on. :Y

Érdekes dolgok ezek. :)

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#19) rudi válasza Puma K (#15) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tekercscicergés példányfüggő. Nagy meglepetésre most egyik tesztpéldány sem produkálta.

[ Szerkesztve ]

(#20) Sareth válasza rudi (#19) üzenetére

Sareth
(HARDVERAPRÓD)

Köszi a kafa cikket, pont jókor így vásárlás előtt :)

„Jézus, Buddha, Lao-ce és Krisna és gonzzo410! ¤ http://www.youtube.com/watch?v=P6UgjLFEOhc ¤ Dubstep® Alliance ¤ Okay, fuck* it, I lied it's drum and bass.. what you gonna do!? ¤ Remélem 129+ értékelés mond neked valamit!

(#21) AMD_ok válasza rudi (#16) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekes. Mivel próbáltátok? Én a CCC beépített vezérlőjét használom (bár a Rivatunerrel is ugyanígy működik), ott 20% (kb 1100 ford) a legkisebb, és 100 % (4000 ford) a legnagyobb fordulat, szoftveresen saját magának is vezérli hőtől függöen, de nekem 45 %-ra (2000 ford) van beállítva manuálisan, igy idle 50 fok a GPU és 58 fok a mem, terhelve kb 70 fok a GPU, 80 fok körül mozog a mem.

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#22) rudi válasza Taranti (#14) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. meglehetősen sok extra munkával járt volna nekiállni még pár játékban próbálgatni. Egyszer majd talán lesz ilyen kérdést feszegető cikk.
2. ez jó kérdés. ha csinálunk még hasonló tesztet, abban megnézem nagyobb ventikkel.

(#23) D.Orion

D.Orion
(PH! kedvence)

Frankó kis teszt, de nekem kicsit zavaros. MT tetszett jelzőt kap miközben 100°C felett jár rajta a ram bizonyos körülmények közt.. Hát nekem ez egyáltalán nem tetszene...

Gigabyte hűtése számomra elég meggyőzően teljesít, ráadásul Displayport és HDMI is van rajta.

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#24) rudi válasza AMD_ok (#21) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Rivaruner és CCC.

(#25) AMD_ok válasza rudi (#24) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor vajon mi lehetett a gond? :F Nálam a Riva 2.24-es, a CCC a 9.3-as

Ja, és akkor igy le is tudtátok állítani a ventit rajta, vagy ott a minimum 20% kb. 200-as fordulatot jelentett ?

[ Szerkesztve ]

(#26) Taranti válasza rudi (#22) üzenetére

Taranti
(tag)

Köszi, ezt belátom és elfogadom.

Viszont valami kis OFF jutott eszembe: ha és amennyiben terveztek még HD4830 karival tesztet, megnézhetnétek több "aftermarket" hűtővel is, mert sok köztük a nagyon-nem-referencia felépítésű. (Anno a HD4670-nel kapcsolatban több gyártó honlapján -Coolink, Scythe- olvastam, hogy azzal nem kompatibilis a Chilla és a Musashi, de másoknál még ennyit sem.) Plusz ott még érdekesebb lehet az 512MB vs 1GB kérdés...

(Ja, és nem terveztek felvenni a csapatba HáromkívánságJótündér-t?) :U

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#27) Solten

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Wonderful teszt... :C

alba gu brath

(#28) Solten válasza cizoe (#6) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

:K En meg egy IceQ4-et...

[ Szerkesztve ]

alba gu brath

(#29) rudi válasza AMD_ok (#25) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Riva 2.24 itt is, és állított a százalékon, de lényegében semmi sem történt a fordulatszámmal. Okot nem tudok mondani.

(#30) csatahajós

csatahajós
(fanatikus tag)

Jó a teszt!
Jó érzéssel tölt el, hogy a tök sima referencia 512-es Sapphire 4870esem a Scythe Musashival köröket ver mindegyik itt szereplőre hangban is és hőmérsékletben is :) (hangja még csutkára kitekerve is annyira minimális hogy csak fél méternél közelebbről hallható és van saját potmétere tehát kézzel bármikor bele lehet nyúlni a fordulatszámszabályozásba; a GPU hőm. meg loadban sem megy nagyon 50 fok fölé egy jól szellőztetett házban). Igaz az egy 9k-s hűtő de a Sapphi legolcsóbb kártyája most 49k körül van tehát nagyjából az itt szereplő referencia ASUS TOP árában van.

(#31) Tomi_Sci válasza rudi (#29) üzenetére

Tomi_Sci
(senior tag)
LOGOUT blog

Na látjátok pont ez a jo a Saphhireokban. Mindegyik egyedi :D Egyik sem mukodik ugy ahogy a masik. Amugy az elejen nem ertettem hogy a Sapphire miert melegszik annyira, aztan lattam hogy nem ment 1000 fölé. Hát ugy persze hogy nincs hangja :D
Maxon azert egy "kicsit" jobban hűt.

Sun Singletrack 26" átütős kerékszett eladó: http://href.hu/x/hvzt **** AKG k450 egy pár bontatlan fülpárnával eladó: http://href.hu/x/hg2b

(#32) Solten válasza Tomi_Sci (#31) üzenetére

Solten
(őstag)
LOGOUT blog

Valamit-valamiért... :) Vagy jobban hűt, vagy halkabb.

alba gu brath

(#33) AMD_ok válasza Tomi_Sci (#31) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Tanúsíthatom :DDD . Maxon (4000-es fordulat) eléggé porszívó feeling, de a HD2900 PRO-nak (ezelőtt vagy 1.5 évvel volt) a nyomába se ér :))

(#34) kariad

kariad
(senior tag)

Jó látni szétszedve a VGA-kat :C És szuper teszt! :R

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#35) Noel Ryyka

Noel Ryyka
(újonc)

Miért van minden videókártya fordítva?

(#36) Shono

Shono
(fanatikus tag)

Bár én is szívesen láttam volna ezeket is: iceq4, toxic/vapor-x, vagy a gainward egyedi hűtését(pl. a 9580-as vga-n), de a cikk tényleg jó, hát ne elégedetlenkedjünk. Talán a következő fél tucatban :)

(#37) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

ASUS karikról hova lettek a kondenzátorok? :)
Érdekes, vagy csak nekem? :U

.::www.megadanceradio.hu::.

(#38) - = Zk = -

- = Zk = -
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

köszönöm a 4850 és 4870-es teszteket
pont jókor. lehet cserélek VGA-t:R

eladó vga/cpu stb. -> http://tinyurl.com/cg54t9f - = Origin(Bf3/BC2/The RUN): Gabbers_Unite = -

(#39) jayjay

jayjay
(tag)

Már vártam a tesztet, és így utólag elégedett is vagyok, mivel a különösen ajánlott kártya van a gépemben.Nem volt módomban más 4870-es kártyákat is meghallgatni, de mint kiderült jól döntöttem.Annak meg kifejezetten örülök, hogy nem egy "GÁNYOLT" kártya vitte el a prímet.És nem kell semmit sem állítani, tekerni, csavarni.....A CCC-ben a MANUEL FAN CONTROL-t még levettem 20%-ra így még halkabb.Jelenleg 46C-os a GPU.A sokak által favorizált ICEQ-t, ezek után nem érdemes megvenni, mert olcsóbban is van jó megoldás.Én személy szerint, amúgy is rettentő drágának találom őket.

HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3

(#40) AMD_ok válasza jayjay (#39) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Neked hogy 46 fokos a gpu 20% ventinél? Nekem 50 %-nál 50 fokos. :F

(#41) jayjay válasza AMD_ok (#40) üzenetére

jayjay
(tag)

Lehet a ház miatt, jobb a szellőzésem, vagy a kártyám csak 512MB-os és nem 1GB-os.Vagy nemtom.

HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3

(#42) AMD_ok válasza jayjay (#41) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

:D köszi

Szerk: sztem nagyon hasonló házunk van (Chieftec LBX-B-B...valami :) nagytorony van nekem)

[ Szerkesztve ]

(#43) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Köszi! :R Az Asus mátrixnak kicsit magas az ára, több okból is... Viszont nagyon jól néz ki :D

(#44) Skizz

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A gb/zalman verzión kívül bármelyik jöhet. Leginkább a refhűtőset csípem...

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#45) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyanez a hűtés van a 9800GTX+omon, szinte hangtalanúl teszi a dolgát.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#46) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Az asus-nal irtatok, hogy hasznaltatatok a tuninghoz a sajat programjat. A gigabyte-nal is hasznaltatok a sajat programjat?

Kozben talaltam egy szuper gigabyte vga kartyat. PCIE 2.0 32x :)

[ Szerkesztve ]

(#47) -XadAnuX+

-XadAnuX+
(őstag)

Asus EAH4870 MATRIX karija nagyon brutálisan néz ki.
Nálunk hol lehet kapni iylen karit?
Üdv!

(#48) P.e.t.ya. válasza Enszuke (#46) üzenetére

P.e.t.ya.
(senior tag)
LOGOUT blog

:DDD Lol...mi fos ketyere ;]

(#49) gbors válasza rudi (#29) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ez nagyon vicces, nálam idle-ben is 1250rpm-et ment a ventillátor, terhelés alatt pedig 2000 körül... meg kell hagyni, a Sapphire ért az egyedi kártyák gyártásához ;]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#50) dokee78

dokee78
(PH! kedvence)

Jók a tesztek,remélem lesz nVidia részleg is.

Xperia Mini ExMIUIv4 2.5.11-r1 Lotus F1 Team <---> Kimi Raikkönen

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.