Windows 11-hez szabta a meglévő Surface-eket a Microsoft

A nagyobb figyelmet kapott gépek mellett a Surface Pro 8 és Go 3 is bemutatkozott, valamint kiegészült a Surface Pro X sorozat.

A Microsoft nem csak a Surface Duo 2 és a Surface Laptop Studio gépekkel készült az év végére, hanem más Surface termékcsaládba tartozó rendszereket is frissített.Kezdésnek megjegyzendő, hogy némileg bővül a Surface Pro X sorozat, de az új modell csupán annyiban egészíti ki a meglévő masinákat, hogy ezek mostantól csak Wi-Fi modullal is rendelhetők, és ezáltal 900 dollártól is beszerezhetők. Tekintve, hogy a szóban forgó széria elsősorban a hordozhatóságot tartja szem előtt, az LTE modem hiánya esetlegesen fájó pont lehet, de ha valaki megelégszik csak a Wi-Fivel, akkor mostantól spórolhat némi pénzt a vásárláskor.

A Surface Go 3 sem számít valami nagy ráncfelvarrásnak a Surface Go 2-höz viszonyítva. Az előbbi hírben közölt alapok tulajdonképpen nem változtak, hiszen a belsőhöz nyúlt hozzá a Microsoft, így az új modellbe már opcionálisan kérhető Core i3-10100Y processzor – paersze az alapkonfiguráció a régi hardverrel érhető el, és ebből a szempontból kedvező, hogy a Surface Go 3 ára semmit sem változott.

A fentiek nem tűnnek izgalmasnak, de Surface Pro 8 azért komolyabb frissítésnek számít a Surface Pro 7-hez képest. Az új modellbe 12,3 helyett 13 hüvelykes, 2880x1920 pixeles PixelSense megjelenítő került, amely 120 Hz-es képfrissítéssel működik. A belső tekintetében búcsúzik az Ice Lake, s a helyét az Intel Tiger Lake kódnevű platform veszi át. Az ügyfelek számára Core i5-1135G7 vagy i7-1185G7 lesz választható, míg kereskedelmi célra az utóbbi lapka mellett igényelhető még a Core i3-1115G4 és i5-1145G7 is. A TDP fogyasztás minden esetben 15 wattra lesz kalibrálva, a kijelzőt pedig az integrált grafikus vezérlő látja el tartalommal. Az LPDDR4X szabványú rendszermemória lehet 8, 16 vagy 32 GB, az SSD-re vonatkozó opciók meg 128 GB-tól egészen 1 TB-ig terjednek.

A Surface Pro 8 természetesen tartalmaz Wi-fi 6 és Bluetooth 5.1 modult, és opcionálisan kérhető bele LTE modem, de az utóbbi esetben az 512 GB-os és 1 TB-os SSD-kről le kell mondani, így 256 GB lesz a maximális tárhelykapacitás. Jó hír viszont, hogy a 16 órára nőtt az üzemidő, amely a Surface Pro 7 egyik gyenge pontja volt, illetve két Thunderbolt 4 aljzat is került a vasra. Mindez 1099 dolláros kezdőártól érhető majd el. Szinte magától értetődő, hogy a Microsoft mindegyik gépet előtelepített Windows 11-gyel szállítja majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés