Silicon Micro ST1080: 100 hüvelykes Full HD 3D tévé a fejen

Időről-időre felbukkannak a hírek a különféle multimédiás szemüvegekről, amelyek a gyártóik szerint most már biztosan legyalulják majd a piacot, de aztán a nagy áttörés valahogy mindig elmarad. Mindenesetre a Silicon Micro háza táján úgy döntöttek, hogy tovább próbálkoznak, ezért kifejlesztették az ST1080 típusjelzésű terméket.

Silicon Micro ST1080
Silicon Micro ST1080

A szemüveg a technikai specifikációk szerint képes a Full HD tartalmak megjelenítésére, és olyan hatást kelt, mintha egy száz hüvelyk képátlójú 16:9 képarányú kijelzőt bámulna az ember. 240 hertzes képfrissítési rátával dolgozik, kontrasztaránya 1200:1, legnagyobb fényereje 150 cd/m². Hét wattot fogyaszt, akkumulátora az USB porton keresztül tölthető, viszont ennek tárolókapacitásáról sajnos nem szolgált információval a vállalat.

A 180 gramm tömegű termékre egy HDMI csatlakozón keresztül juttathatóak el a különféle tartalmak, és került rá egy 3,5 mm-es jack a fülhallgatónak is. Képes a 3D tartalmak megjelenítésére is, és a cég állítása szerint ilyenkor a szellemképesedést okozó crosstalk jelenséggel sem kell számolni. Maga a szemüveg egyébként nem teljesen „vak”, hiszen a lencse 10 százalékban átlátszó. Nehéz megjósolni, hogy mi lesz az ST1080 sorsa, hiszen azért Full HD és 3D ide-vagy-oda, a 800 dolláros ár látatlanban egy kicsit soknak tűnik érte.

Előzmények

Hirdetés