55"-es, 4K felbontású, szemüveg nélküli 3D-s Toshiba 55XS5 tévé – hamarosan

A Toshiba bejelentette, hogy végre piacra dobja a már jó régen belebegtetett 55 hüvelykes, szemüveg nélküli televízióját. Az 55XS5 típusjelzésű modell 3840x2160 pixel megjelenítésére képes, így az első és idáig egyetlen valóban megvásárolható 4K felbontású televízió.

Toshiba Regza 55XS5
Toshiba Regza 55XS5

A Slim Minimalista dizájnvonalba tartozó termék 5,8 centiméter vastag, és a kezelés megkönnyítése érdekében, egy új, látványos grafikus kezelőfelületet kapott. Nem hiányzik belőle az EPG sem, működik a kép a képben funkció, és az is megoldott, hogy a felhasználó egy internetes oldalt vagy alkalmazást nézzen az egyik ablakban, a másikban pedig a tévéműsort vagy egy filmet.

Ebből következik, hogy biztosítja netes tartalmak elérését, rendelkezik nyílt böngészővel, és a beépített Wi-Fit sem spórolták ki belőle. Az Edge LED háttérvilágítást alkalmazó modell a háromdimenziós képalkotáshoz az autosztereszkóp eljárást használja. Ennél ugyanúgy szabályozzák, hogy melyik szembe milyen tartalom jusson el, viszont itt a "kitakarásért" nem polarizált lencsék vagy a szemüvegbe épített LCD kijelzők felelnek, hiszen magába a készülékbe építették be a szűrőt.

Más Toshiba tévékhez hasonlóan itt is megtalálható a Super Resolution technológia, amely az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázására hivatott. A DLNA kompatibilis 55 hüvelykes televízió júniustól vásárolható majd meg, a hírek szerint 9000 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés