CES 2015: bemutatkozott a Samsung Tizen okostévé rendszere

A várakozásoknak megfelelően a Samsung a CES-en bemutatta a saját fejlesztésű, Tizen alapú okostévé rendszerét. A vállalatnál a jelek szerint megirigyelték az LG-féle webOS sikerét, hiszen első pillantásra nagyon hasonlónak tűnik a két grafikus kezelőfelület.

Samsung Tizen smart tv
Samsung Tizen smart tv [+]

Például a Samsung is ugyanolyan, kisméretű, színes kártyákat használ a különféle funkciók jelölésére, amelyek az épp futó filmből, tévéműsorból vagy játékból a korábbinál jóval kevesebb helyet takarnak ki. Támogatja a felhős PlayStation Now használatát, aminek köszönhetően fizikai valójukban is létező konzolok nélkül lehet játszani a PlayStation 2 és 3 játékokkal. A Bluetooth technológia segítségével csatlakoztatható hozzá vezeték nélkül Dualshock 4-es gamepad, így az irányítással sem lehet probléma.

A kezelés állítólag rendkívül felhasználóbarát, gyors és egyszerű, és természetesen a különféle mobil eszközökről történő tartalommegosztás is megoldott. A vállalat magától értetődően elérhetővé teszi az alkalmazások megírásához szükséges fejlesztői csomagot, és a Samsungot ismerve az applikációkból akkor sem lesz hiány, ha ezek nem nagyon aktivizálnák magukat az első időszakban. Egyelőre viszont még nem tiszta, hogy az Evolution Kit segítségével a régebbi modelleken is futtatható lesz-e az új rendszer, vagy esetleg nem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés