Hirdetés

A Samsung előállt a Super PLS panellel

Az LCD technológia jelenleg széles körben alkalmazott, és feltehetően az elkövetkező évek során sem várható megváltás egy esetleges utód kapcsán. Ennek megfelelően a fejlődés sem áll le. A Samsung egy új, Super PLS jelzésű panelt mutatott be, mely az IPS ellen próbál majd versenyezni a mobil eszközök piacán. A cég elmondása szerint a friss fejlesztés előnye a betekintési szögben rejlik, mely rendkívüli mértékben megnőtt, így a kép színei nagyon kicsit torzulnak csak el. Emellett a Super PLS 10%-kal fényesebb az IPS-nél, és a gyártása is olcsóbb 15%-kal.

Samsung Super PLS
Samsung Super PLS

A Samsung a Super PLS panelre építkező WXGA kijelzőket a felsőkategóriás okostelefonokba szánja. A tömeggyártás a következő esztendő első negyedévében kezdődhet meg.

Samsung Super PLS
Samsung Super PLS

A Sony az LCD technológiák válaszidejét vette célba, melyek bizonyos váltások esetében nem éppen kedvező értékek. A vállalat Hybrid FPA (field-induced photo-reactive alignment) jelzésű fejlesztése ezen kíván javítani. A cég hagyományos FPA eljárásához képest az új technika a felületre merőlegesen álló rétegelést alkalmaz, ami az előre meghatározott dőlésszögű megvalósításhoz képest gyorsabb válaszidőt tesz lehetővé. A tesztcellák a gyártó elmondása szerint 3 ms-os átlagos értékre voltak képesek.

Sony Hybrid FPA
Sony Hybrid FPA

A vállalat még nem számolt be arról, hogy a Hybrid FPA mely termékekben jelenik majd meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés