Samsung notebookok és netbookok Magyarországon is!

Bár a Samsungnak már eddig is ismertek voltak hordozható számítógépei, néhány notebookról és netbookról pedig már mi is írtunk, eddig ezek a termékek nem játszottak főszerepet a vállalat kínálatában, Magyarországon pedig egyáltalán nem forgalmaztak ilyen készülékeket. Jövőre azonban változik a helyzet, és a rendkívül széles termékpalettán – többek között – a nyomtatók, monitorok, projektorok, merevlemezek és optikai meghajtók mellett itthon is helyet kapnak a különféle mobil gépek.

A cég közleménye szerint 2010 februárjától hazánkban is elérhetőek lesznek a hordozható számítógépeik, négy termékcsalád összesen tíz modelljét kezdik majd el árusítani, az első körben négy netbook és hat notebook jelenik meg. A dél-koreai óriáscég kifejezetten fontosnak tartja ezt a piacot, hiszen amíg a hagyományos asztali gépek eladási aránya csökken, addig a hordozható számítógépeké egyre növekszik. Ezen belül is nagyon jól teljesítenek a netbookok. Egy felmérés alapján az Egyesült Királyságban 2009 januárja és augusztusa között az összes eladott mobil gép 65%-a ebbe a kategóriába tartozott, és Magyarországon is egyre többen választanak kisebb készüléket a hagyományos laptopok helyett.

Samsung N310 netbook – vajon hasonlítani fognak rá az újak?
Samsung N310 netbook – vajon hasonlítani fognak rá az újak?

Az új modellekről még nincs konkrét információ, az azonban biztos, hogy a Samsung különös figyelmet fordít a készülékek dizájnjára, és a tervezésnél arra törekednek, hogy az új modellek minél könnyebben hordozhatók legyenek. Ebben egyrészt a kis tömeg is segít, de a hírek szerint az új netbookok akkumulátoros üzemideje is kiemelkedő lesz, egyes modelleket 12 órán keresztül is használhatunk majd elektromos hálózat nélkül. A további részletekre még várni kell, de várhatóan egy-két hónapon belül minden kiderül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés