PH blog: helyzetjelentés

Kezdjük azzal, ami úgyis legtöbbeteket érdekli: fLeSs nyolc év után úgy döntött, hogy új kihívásokat keres, elmegy a Prohardvertől. Nem én küldtem el, és nem azért megy el, mert "itt már semmi sem a régi", meg "süllyed a hajó, most már biztos". Egyszerűen úgy érzi, kiöregedett már a hardverekből, nem kattan rájuk úgy, mint régen, nem érdekli eléggé már a téma ahhoz, hogy lelkiismerettel és lelkesedéssel tudja csinálni. Ezzel egyébként nincs egyedül, úgy értem, én sem veszek részt a tartalomban évek óta, rég nem vagyok már a topon, épp ezért abszolút értem, miért döntött így.

Távozásával egyidőben Oliverda csatlakozik a csapathoz, ő váltja fLeSs-t. Egy hónapja együtt dolgoznak, átnézték a teljes metodikát, közösen teszteltek mindenféle vasakat, reményeink szerint a "váltás" nem lesz érzékelhető. Ezzel együtt, emlékszünk még az első éveinkre, előre kérünk tehát mindenkit, hogy legyen türelemmel az "újonc" iránt, ha valamit mégsem hibátlanul csinálna elsőre és azonnal, hát ne dőljön össze a világ. Oliverda egyébként nem csak nagyteszteket fog csinálni, kipróbálja magát közvetítésekben, vagy épp rövid bemutatókban is, alkalmasint. Nem a nagytesztek helyett (azok mennyisége, koncepciója és minősége egyáltalán nem csökken majd), hanem mellett.

Egy szolgálati közlemény: két szerkesztőnk is több hétre egészségügyi kényszerpihenőre megy mostanában. Ennél bővebben nem szeretnénk nyilatkozni, mert ez az ő magánügyük, inkább csak azért jelezzük, hogy ha valaki a fentiek miatt mégis a halálunkat vizionálná és erre statisztikai példákat keresne (pl.: lám-lám, már kevesebb xy jelenik meg a Prohardveren, megnéztem az utóbbi két hetet egy korábbi hónappal összevetve), akkor kalkuláljon ezzel is.

Még Prohardver: finoman tekertünk a stíluslapon, picit csökkent a címlapi és tartalmi oldalakon lévő fontok mérete, illetve megszüntettük a sorkizárt rendezést a tartalomnál.

Aztán... egyelőre bétaüzemben, de elindult a Veletech.hu, lapcsaládunk legújabb tagja. Ez egy olyan tech portál, ahol mindenről olvashattok, kivéve magáról a termékről, azaz leginkább arról, hogy hogyan és mire használja az átlag ember az adott kütyüt, nem pedig arról, hogy milyen a kütyü. Nem lesznek tehát tesztek, specifikációk, processzorok, nem az iPad, mint hardver lesz lényeges, hanem az, hogy hogyan olvassunk rajta ekönyveket, vagy épp hogyan facebookozzunk androidos mobilunkról stb. Megelőzendő a hőzöngést: ez a site sem meglévő tartalmak helyett jön, pláne, mert nyilvánvalóan más olvasótábort céloz, mint a Prohardver, Mobilaréna és a többiek. Egy füst alatt köszöntsük Rory-t, első női szerkesztőnket... :)

Javában zajlik az új Hardverapró fejlesztése is, ám sokkal nagyobb falatnak bizonyult, mint eleinte terveztük, így egyelőre csak azt tudjuk mondani, hogy május vége előtt biztos nem indul el. Miként egy másik, készülő szolgáltatásunk sem...

Végül és utolsósorban, egy személyes jellegű kérés, ami egyben médiahack-teszt is nekem/nekünk: ha szeretitek a finom magyar borokat, és rajta vagytok a Facebookon, kérlek, lájkoljátok az alábbi kezdeményezésem. Nem fog fájni, nem kaptok spamet, ha később ráuntok, simán elrejthetitek a falatokról, de vesén is rúghattok, megbüntethettek 30 liter technocolszagú kannásborral stb. Köszönöm. :)

Azóta történt

Előzmények