Párosítja az SSD-t és a HDD-t a HighPoint

Az SSD és a HDD közötti különbségek egyértelműek, de a választás mégsem egyszerű, hiszen mindkét technológia rendelkezik előnyös és hátrányos tulajdonsággal. A merevlemezek nagyon olcsóak, és elképesztő tárkapacitással rendelkeznek, míg az SSD sajnos kevés tárhely mellett is drága, de kétségtelenül gyors. A legjobb lenne az előnyöket összegyúrni. A Marvell már korábban kigondolta a HyperHDD névre keresztelt technológiát, mely egy SSD és egy HDD alkalmazásával lehetővé teszi egy olyan kombinált meghajtó alkalmazását, amely egyszerre kínál nagy tárkapacitást, és a sebessége is megfelelő. A vállalat továbbfejlesztette az elgondolást, és kiadták a 88E9130-as jelzésű SATA vezérlőt, ami már a HyperDuo technológiát alkalmazza.

Az elv gyakorlatilag ugyanaz csak a működés lett hatékonyabb. A Marvell állítása szerint az SSD és a HDD párosításával, a kombinált meghajtó teljesítménye elérheti az alkalmazott flashalapú tároló tempójában 80%-át is. A rendszer nagymértékben paraméterezhető, amiben a vállalat saját szoftvere nyújt segítséget. A rutinos felhasználók egyéni szabályokat hozhat létre, vagyis dönthet arról, hogy mely alkalmazások fussanak a gyorsabb eszközről. Természetesen a kevésbé hozzáértő vásárlók választhatják az automatikus szabályzást, ami lényegében gyorsítótárnak használja az SSD, vagyis extra adatot nem lehet tárolni rajta. A párosított eszközök mindként esetben kötegelt meghajtóként működnek, és az operációs rendszer felé egyetlen logikai meghajtónak látszik.


HighPoint RocketHybrid 1220 és 1222 [+]

A HighPoint az egyik olyan vállalat, aki lát fantáziát a Marvell technológiájában, így elkészültek a RocketHybrid névre keresztelt vezérlőkártyák 1220 és 1222 jelzéssel ellátott változatai. Az x1-es PCI Express 2.0-s csatolóba helyezhető termékek közül az előbbi két darab 6 Gbps-os SATA, míg az utóbbi két darab, szintén 6 Gbps-os eSATA csatlakozót kínál. A bővítőkártyák még ebben a hónapban forgalomba kerülnek, az ajánlott fogyasztói áruk azonban ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés