Hirdetés

Őszre ígéri netbookját a Lenovo

A Lenovo is bejelentette saját netbookjait, melyekkel a kicsi és könnyű, elsősorban internetezésre szánt mobil számítógépek versenyébe száll be. A Centrino Atom platformra építkező noteszek fekete, gyöngyfehér, rózsaszín, kék és vörös színben lesznek elérhetők, az S9 jelűek 8,9 hüvelykes, az S10 jelűek pedig 10,2 hüvelykes, LED háttérvilágítású kijelzővel.

A Lenovo egyelőre nem tett közzé igazán részletes specifikációkat, ám közleményéből kiderült, hogy az IdeaPad netbookok tömege 1,1 kilogramm alatt, vastagsága 28 mm alatt marad. A billentyűk a laptopoknál megszokott mérethez képest csak 15 százalékkal lettek kisebbek, ennek köszönhetően viszonylag kényelmesen lehet rajtuk gépelni.

Lenovo IdeaPad S10

Az interfészek sorából nem hiányzik a Wi-Fi, az opcionális Bluetooth és az USB, ezenkívül lesz webkamera, memóriakártya-olvasó és ExpressCard foglalat is. Az Atom processzor mellé alapkiépítésben 1 GB munkamemória társul, a háttértároló pedig kiviteltől függően egy maximum 160 GB-os merevlemez vagy egy 16 GB-os SSD lehet. Az érintőpad multi-touch típusú lesz, operációs rendszerként pedig Linux vagy Windows XP közül lehet választani, utóbbinál rendszervisszaállító funkcióval is szolgál a gyártó. Az IdeaPad S9 és S10 várhatóan októberben kerül piacra, áruk 439, illetve 489 dollártól indul az Egyesült Államokban.

Kiegészítés: a Lenovo időközben ismertette a németországi árszabást is, eszerint az S9 és S10 kezdőára nettó 270, illetve 300 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés