Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) .mf

.mf
(PH! addikt)

905? Mi értelme lenne annak? Ott van az 1000 és 1000H, ami ugyanaz a készülékház, 10"-es kijelző, Atom platform és előbbiben SSD, utóbbiban pedig HDD. A 904-et inkább egy "1000 lite"-nak nevezném, kisebb kijelzővel és Celeron procival.

(#2) Sefter

Sefter
(őstag)

szánalmas, hogy asusék így pofozgatják a sz@rt...miért kell ennyi variáns egy notiból mikor az 1000-esben meglesz minden :F

(#3) Hun'reeth válasza Sefter (#2) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Lehet, hogy már felvásárolták a procikat az atom megjelenése előtt és most muszáj tőle megszabadulni. ;];)
Egyébként meg a többi gyártó villámgyorsan le fogja őket körözni ha ilyen nehezen hoznak össze egy igazán jó darabot.

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#4) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ráadásul egyre inkább távolodik az eredeti koncepciótól. egy 1000-nél már elgondolkodok a 701-hez viszonyított hordozhatóságon.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#5) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

En szemely szerint egyelore nem vagyok megelegedve az EeePC palettaval. Meg kell kesziteniuk par konfiguraciot hogy a vasarloi igenyek ki legyenek elegitve, most meg nincs igazan mibol valogatni.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#6) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért az hogy 300 USD lesz az ára (persze megint nem nálunk) az jól hangzik. Pláne hogy 80-as vinyó van benne 1024-es kijelzővel, normál méretű enterrel és XP-vel. A Celeron 900 szerintem is a beragadt készletek miatt lehetséges, nem az Atomhiány miatt. Ha az Intel egyetlen szállítónak adna belőle, az valószínűleg pont az ASUS lenne.

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#7) shtml válasza ngabor2 (#4) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon jogos észrevétel. Lassacskán épp azt az előnyét veszti el, amiért készült.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#8) Hun'reeth válasza Raymond (#5) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Erről van szó. Ezek az első szárnypróbálgatások.

(#4) ngabor2: ez is tökéletesen igaz. :R

[ Szerkesztve ]

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#9) footy

footy
(senior tag)

Amilyen lelkesen figyelte az ember az első EEE-ket most annyira kiábrándító olvasni ezeket a híreket. Mintha direkt rontanának el egy-egy részletet... :( Üzleti oldalról meg lenne benne a logika,mert ha kijön a minden részletében megfelelő gép, akkor a user úgyis lecseréli. :((

UI.:Az MSI Wind viszont elég nyerőnek tűnik.
(Csak arra lennék kíváncsi, hogy mennyire bírja a strapát, mert MSI-éknél előfordulnak széthulló és félévesen festéket ledobó notik.) :F

Liter

(#10) adalbert1 válasza ngabor2 (#4) üzenetére

adalbert1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na ja, ez az 1,4 kg amit a cikkben is írnak egy vicc, főleg annak függvényében hogy ilyen súly körül bőven találni 12"-es subnotikat is (az megint más kérdés, hogy nem ebben az árkategóriában).

"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

(#11) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

Kivarom az Acer EeePCt HDDvel Xpvel.
Abban legalabb Atom CPU van.

(#12) Sefter válasza twollah (#11) üzenetére

Sefter
(őstag)

ennyire bejött az Acer notid..?

(#13) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hízik méretben is meg súlyban is (csak tudásban nem)
a kijelző is lehetne nagyobb, most olyan mint a felnagyított 700as széria. csúnya a vastag káva az oldalán :(

True Success is Blonde

(#14) twollah válasza Sefter (#12) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Mast nem nagyon probaltam eddig.
A notik bele altalaban szinte egy es ugyan az, csak a korites mas.
Tudod: "luk, luk csak a keret mas".
Kinek melyik jon be, kek, zold, feher.

Az Asussal ellentetben az MSI, Acer egyelore nem varialja agyon a dolgokat.
A varialassal a jol kigondolt dolgokat is el lehet szurni, de kegyetlenul.

[ Szerkesztve ]

(#15) shtml válasza footy (#9) üzenetére

shtml
(őstag)
LOGOUT blog

Mintha direkt rontanának el egy-egy részletet...

Nézd meg az egy-egy chipsetre épülő Asus alaplapok adatlapját, ott ugyanezt a módszert követik. Van vagy húszféle alaplap, holott 3-4 különböző felszereltséggel le lehetne fedni a különböző igényszinteket.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#16) .mf válasza footy (#9) üzenetére

.mf
(PH! addikt)

Sajnos a Windnek is megvannak a maga tövisei:
- ide jó ideig csak a 3-cellás fog jönni, 6-cellást utólag, külön lehet megrendelni - INSTAFAIL :(( , ezzel az egyik nagy erényét, a hosszú üzemidőt tették tönkre :W
- Fn és Ctrl felcserélése már megint

Én már csak a Gigabyte és a Clevo Atom-tabletjében reménykedem, bár azok várhatóan jóval drágábbak lesznek ezeknél.

(#17) yash

yash
(senior tag)
LOGOUT blog

netbook 1,4 kg-val? hát a nagy l*faszt ,,i,,
ez minden már, csak nem az ami.

(#18) orbano válasza simonzé (#6) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Szerintem pedig pont, hogy nekik nem, mivel ha egyszer rendelnek, akkor sokat. A rendelések kielégítése pedig nem úgy megy, hogy bocsi, de én az Asust jobban szeretem, ők kapnak. Erre szerződéseket irogatnak...

A vér nem válik VAZZE!™

(#19) Sandormaster

Sandormaster
(fanatikus tag)

Ezen már csak röhögök..."300 dollár körüli ár" ami 43.500 Ft lenne a mai napi dollár árfolyamot tekintve. Fogadni mernék mire ideér lesz ez 80-90 ezer forint is :W

mod: eeebox-ról van vmi hír, az nagyon bejövős lenne olcsón letöltőgépnek :B

[ Szerkesztve ]

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#20) bumper válasza Sandormaster (#19) üzenetére

bumper
(senior tag)

Félreolvastad. "300 euró körüli ár"
Ez kb 74.000 Ft, innen valóban meglesz 90 e huf is...

(#21) Sandormaster válasza bumper (#20) üzenetére

Sandormaster
(fanatikus tag)

:R :R :R

Az életben az a szép, hogy bármi megtörténhet és az a szar, hogy meg is történik...

(#22) Nyugdíjas

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Mondom én, hogy ASSU-éknál valaki kórós "változat-mánáiban" szenved:D Mindenből ezer féle van nekik, ami kb ugyanazt tudja,de azért kell, hogy meglegyen a rendelkezésre álló alkatrészek összes lineáris kombinációja külön tipus-számmal:D(Lásd még alaplapjaik főleg P35 óta...)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#23) tothm válasza bumper (#20) üzenetére

tothm
(őstag)

És tényleg ennyi lett az ára. :F :Y :C

(#24) haris

haris
(senior tag)

Az összes fikázónak:

Miért is baj, hogy hihetetlen mennyiségű variáció létezik EEE -ből?
Akinek kicsi kell, és elég 4-8Gb is, az megveszi a 701-est.
Aki kicsit több háttértárra vágyott, az vehetett 900-ast.
Aki megőrül azért, hogy Atom ketyeréje legyem, az vehet 901-est nem olcsón (azt nem mondom hogy drágán).
Az 1000 meg az "Ide nekem mindent" típusú embereknek van.
Nekem ez a 904 pont bejövős, vettem is 1et (75ezer volt éppen fájdalomküszöb).

Amiért ezt választottam:
-Nem akarok +20-25ezer pénzt fizetni Atomért, az sem egy erőgép.
-A 2-3 óra akkuidő nekem simán elég (a szubnotik nem mennek ennyit akkuról)
-Idegenkedem az SSD-től, tehát a HDD nekem bejövősebb.
-A 80Gb sokkal szebb mint a 20Gb.
-A 6 cellás aksi nem 3 (MSI Wind) vagy 4 (EEE 900)
-A Wind hiába könnyű ha kicsi az aksi. Ez is könnyű lenne egy 3cellással.
-Éppen nem nagy.
-Használható billentyűzete van.
-Nekem tetszik hogy van kerete a kijelzőnek, nem faltól falig ér.
Kinek a pap....

Egy alap Toshiba-t vált le, ahhoz képest tökéletes. Az alig 1,5-2 órát ment akkuról, kb3kg. A DVD-lejátszóját eddig 1-szer használtam.

Szóval ha valami nektek nem tetszik, azért még lehet jó valaki másnak.

"Az élet szép, csak drága. Persze lehet olcsóbb is, de akkor nem lesz olyan szép."

(#25) Drachoo válasza haris (#24) üzenetére

Drachoo
(senior tag)

Nekem is ilyen gépem van és nagyon bejött! Megfelelő a sebessége és amire kell egy ekkora gép bőven jó...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.