Optimalizált BlueStacks jelent meg a Surface Pro tablethez

A BlueStacks nevű alkalmazás folyamatosan fejlődik, így egyre több nem Androidot használó eszköz lesz képes az androidos programok futtatására. Az alkalmazás sajnos még mindig béta fázisban van, de ez a fejlesztők szerint főleg annak köszönhető, hogy rengeteg hardverre kell specifikus optimalizálást készíteni, ami rendkívül időigényes, és a legtöbb gyártó nem is segít. Egyedül az AMD vette saját kézbe a dolgokat, és a BlueStacks alapjaira egy speciálisan AMD hardverekre szabott AppZone Playert fejlesztettek, mely az optimalizálást tekintve véglegesnek tekinthető.

A BlueStacks is úgy gondolkodott, hogy az egyes termékek megérik a kiemelt támogatást, így például a nemrég megjelent Surface Pro tablet is. Ennek megfelelően egy speciális BlueStacks készült Microsoft prémium kategóriás Windows 8-as táblájához.

Bár a BlueStacks az alábbi linkről letölthető alkalmazást kifejezetten úgy reklámozza, hogy a Surface Pro masinához való, igazából csak specifikus optimalizálást tartalmaz az Intel HD Graphics 2500 és 4000 jelzést viselő IGP-khez. Ennek megfelelően azokhoz a Windows 8-at futtató mobil termékekhez is a fentebb linkelt BlueStacks verzió ajánlott, amelyek Ivy Bridge-es processzort használnak. Természetesen ez a programváltozat más Windows 8-at futtató terméken is üzemképes, de nem fut jobban, mint az általános béta verzió. Az AMD platformokhoz mindenképpen a gyárilag optimalizált AppZone Playert érdemes telepíteni, mert ez az opció olyan változtatásokat eszközöl, amelyekkel az eredeti BlueStacks programhoz képest számottevően nagyobb sebességgel tudja futtatni az applikációkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés