Újszerű üzleti modellt alkalmaz a GamePop nevű játékkonzol

A Bluestacks neve számos felhasználónak ismerős lehet, hiszen ez a program Windowsra is elérhetővé teszi az androidos alkalmazásokat. A fejlesztésből ráadásul speciális változatok is érkeztek, így az AMD platformokon és a Microsoft Surface Pro tablet esetében extra optimalizálást vetettek be a fejlesztők, hogy az élmény a lehető legjobb legyen. Sajnos az alapverzió és a Macre készült opció még mindig béta fázisban van, de ez azért van így, mert igen nehéz tökéletes emulációt kreálni a piacon fellelhető összes hardverre, így a béta jelző egy darabig nem kerül majd le az általános optimalizálást használó változatról, ami egyébként elég jól használható.

A Bluestacks fejlesztői a fentiek mellett új lehetőségek után néztek, ami megszülte a GamePop nevű játékkonzolt, mely egészen újszerű üzleti modellel vonná be a mobil játékok birodalmába a nappaliban található tévéket. Az ismeretlen hardverrel dolgozó masina már előrendelhető, és több mint 500 előre telepített, népszerű mobil játék található rajta. Ez később az internetről elérhető frissítések telepítésével folyamatosan frissülni fog, így rengeteg lehetőség adódik a szórakozásra. Mindegyik játék kiválasztásánál ügyelt a cég arra, hogy azok a mellékelt játékvezérlővel tökéletesen kompatibilisek legyenek, de alternatív lehetőségként Android és iOS rendszert futtató mobil eszköz is befogható az irányításukra.

Gyakorlatilag eddig egy androidos konzol benyomását kelti a szerkezet, és tulajdonképpen az is, de az üzleti modell koncepciója, hogy az előtelepített játékokat nem kell megvásárolni. Persze fizetni azért kell, de egy bérleti rendszer formájában, ami havonta 6,99 dollár lesz. Ezt befizetve a felhasználó egy hónapig az összes játékon ingyen szórakozhat, majd az előfizetést természetesen folyamatosan meg kell újítani (állandó átutalási megbízás lehet a legjobb opció).

A 100 dollárba kerülő GamePop egyébként bárhonnan megrendelhető, de a szállítási költséget a vásárlónak kell felvállalni. Rugalmasságot ad viszont, hogy az egy hónapos előfizetés csak a termék megérkezésétől él, így a szállítást nem számolják fel a fejlesztők. A megrendeléseket az alábbi oldalon lehet leadni. Májusi igénylés esetén a konzolt és a gamepadet ingyen szállítja a cég.

Előzmények

Hirdetés