Nemrég terveztem komolyan macbook pro vételét, aztán a külföldi és itthoni mac fórumok írásai helyretettek. Előtte én is csak egy PC-s voltam, aki azt gondoltam az apple-ről, hogy prémium termékeket készít, és hozzá prémium supporot nyújt, és ezért megkéri az árat. Most is csak egy PC-s vagyok, de már nem gondolok semmi jót az apple-ról. A külső design ötös, sőt 5+++ kategóriás, de kb. itt megáll minden amit prémiumnak lehet mondani. Mindig 2-3 generációval korábbi részegységekből építik a gépeik nagy részét. A kifutó hardvert olcsón megkapják. Aztán erre nem mernek vállalni 1 évnél több garanciát, csak komoly felárért cserébe, míg a konkurrens cégek a kommersz olcsóbb termékeikre akár 3-4 évet is. Ha problémád van, nem arra költenek pénzt, hogy megoldják, hanem arra, hogy megmagyarázzák, hogy valójában nincs is problémád. Mivel a design oltárán feláldozzák a modularitást, a legtöbb javítás jellemzően a fél gép kicseréléséből áll, ami a garancia idő után nagyon keményen fáj.
Sokan tudják, hogy az USA-ban semmiből nem tartana mac-et venni az ottani árakon és a support se olyan mint nálunk, de érdekes módon ott se lett népszerű a mac.