Az NVIDIA felújította a leggyorsabb mobil GeForce-ot

Az NVIDIA a mobil GeForce termékskálát még a nyár folyamán frissítette a GeForce GTX 680M jelzésű MXM modullal. Ez a termék a leggyorsabb GeForce-nak számított, de nem lehetett egyértelműen a leggyorsabb mobil VGA-nak tekinteni. A „véleményes szituációt” most tisztázza a vállalat, hiszen csendben megjelent a GeForce GTX 680MX jelzésű termék, mely gyorsult annyit, hogy egyértelműen maga mögé utasítsa az AMD Radeon HD 7970M jelzésű konkurenst. Az új, compute igényes DirectX 11-es játékokban valószínű, hogy még mindig a Radeon vezet, de ezekből nincs annyi, hogy befolyásolja a korona sorsát.


[+]

Az NVIDIA a GeForce GTX 680M-hez képest nem sokat változtatott. Az MXM 3.0-s szabványnak megfelelő GeForce GTX 680MX továbbra is a GK104-es lapkát használja, ám most már az összes shader egység aktív. Ennek megfelelően a GPU-ban 1536 darab aktív CUDA maggal kell számolni 128 darab textúrázó csatorna mellett. A raszter motorokból mind a négy megmaradt, így a ROP blokkokban található összesen 32 blending egység etetése nem lesz gond, emellett a memóriabusz továbbra is 256 bites.

A GeForce GTX 680MX a 720 MHz-es magórajele szempontjából lemásolja az elődöt, míg a GDDR5 szabványú fedélzeti memória már effektív 5 GHz-en ketyeghet, ami összességben 160 GB/s-os sávszélességet jelent. A fogyasztásról egyelőre nincs adat, de a szabvány maximum 100 wattos határt enged meg, amit vélhetően tartani tudott az NVIDIA. A GeForce GTX 680MX egyelőre a 27 colos új Apple iMac gépbe igényelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés