A Nintendo NX nem lesz olyan erős, mint a PlayStation 4?

A Nintendo körül forrósodik a pletykagépezet. A vállalat többek között még idén jelentette be, hogy NX kódnéven fut a cég legfontosabb projektje, amely egy 2016-ban érkező új asztali konzol lesz. Erre vonatkozóan a fejlesztők már meg is kapták az előzetes dokumentációt, amely alapján dolgozhatnak a startra készülő programokon. Illetve az is kiderült már, hogy még idén elérhetők lesznek a Nintendo NX előzetes verziói.

Ezúttal a sokszor rendkívül jól informált Liam Robertson biztosított némi információt a Nintendo NX-ről, amely állítása szerint nem lesz olyan erős, mint a PlayStation 4.

Igazából a Nintendo minden konzolgenerációnál a kézzel fogható innovációkra törekedett, amelyek például a Wii esetében nagyon bejöttek, de a Wii U már bukás volt. Az tehát nem mondható igazán komoly meglepetésnek, hogy a Nintendo NX teljesítménye nem lesz a konzolgeneráció csúcsán, de az már komoly kérdés, hogy mi lesz az az innováció, ami ezt a gépet el fogja adni. Erre vonatkozóan a Nintendo nagyon hallgat, így egyelőre csak találgatások vannak. Kósza pletykák szerint a vállalat kiterjesztett valóságban gondolkodik, ami egyébként ragyogóan beleillik a vállalat játékpiaccal kapcsolatos nézeteibe, a megvalósítás módja azonban kérdéses.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés