A fejlesztők megkapták az első információkat a Nintendo NX konzolról

A Nintendo nagyjából egy hónappal korábban jelentette be, hogy NX kódnéven fut a cég legfontosabb projektje, amely egy 2016-ban érkező új asztali konzol lesz. A vezető fejlesztők jellemzően jóval a start előtt megkapják az első dokumentumokat, amelyek a teljes rendszer leírását ugyan nem tartalmazzák, de alapvető információkat biztosítanak arra vonatkozóan, hogy mire érdemes készülni.

Hirdetés

A Nintendo NX is eljutott erre a szintre, és az első fejlesztői dokumentum kiadásra került, amelyből csak egy apró részletet tudtunk meg. Utóbbi lényegében arra vonatkozik, hogy a jelenleg elérhető Microsoft Xbox One és Sony PlayStation 4 konzolokról rendkívül könnyű lesz az adott alkotást a Nintendo új konzoljára portolni, az ugyanis a fejlesztés alapvető eleme volt, hogy a rendszerchip szempontjából alkalmazkodjanak az aktuális fejlesztői igényekhez.

A Nintendo számára a könnyű portolás biztosítása eleve fontos, mivel a Wii U nevű konzol pont attól szenved, hogy a működése túl sokban tér el az Xbox One és a PlayStation 4 konzoloktól. Ez a multiplatform címekkel való támogatást hátráltatja, mivel a stúdiók általában akkor veszik figyelembe az egyes konzolokat, ha a kasszáknál jól teljesítenek, vagy ha az adott játék portolása kevés erőforrás befektetésével is megoldható. A Nintendo Wii U sajnos pont egy olyan masina, amely az eladások tekintetében nem nyújt kiemelkedőt, emellett a felhasznált CPU- és GPU-architektúra is távol áll az Xbox One és a PlayStation 4 konzolok alapjaitól, tehát a portolás költségei sem lennének alacsonyak, így a legtöbb stúdió egyszerűen inkább mellőzi a támogatását.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a Nintendo az új konzollal ezt a problémát leküzdi, így a portolás költségei annyira alacsonyak lehetnek, hogy a legtöbb stúdiónak megéri elgondolkodni a támogatáson, ami már egy értékes lépcsőfokot jelent a sikerhez vezető úton. Ráadásul ez egy olyan lépcsőfok, amelyre a Wii U konzolnak sosem sikerült igazán rálépnie.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés