A kiterjesztett valóság lesz a Nintendo NX innovációja?

A Nintendo még idén jelentette be, hogy NX kódnéven fut a cég legfontosabb projektje, amely egy 2016-ban érkező új asztali konzol lesz. Erre vonatkozóan a fejlesztők már meg is kapták az előzetes dokumentációt, amely alapján dolgozhatnak a startra készülő programokon. Illetve az is kiderült már, hogy még idén elérhetők lesznek a Nintendo NX előzetes verziói.

Hirdetés

Az egyetlen nyitott kérdés az, hogy mi lesz a Nintendo titkolt innovációja, amely eladja a konzolt. Az NX ugyanis a pletykák szerint nem lesz az új generáció leggyorsabb megoldása, de ettől még tudhat olyat, amire más konzol képtelen, és ez például a Wii konzolnak is meghozta anno a sikert.

A legfrissebb információk szerint a Nintendo tényleg a kiterjesztett valóságot kutatja, és ez alapján egy Microsoft HoloLenshez hasonló koncepció merülhet fel az olvasókban, ami mondjuk a vállalat exkluzív játékkínálatával tényleg nagyot durranna, és még az innovációt is rá lehetne mondani. A játékok szempontjából kiemelten érdekes ez az irány, mert a HoloLens kapcsán nagyon sok panasz van a rendszer rendkívül gyenge grafikai teljesítményére. Emiatt lassan borítékolható, hogy a Microsoft megoldását a játékok nem fogják elárasztani, annak ellenére sem, hogy erre elméletben van lehetőség. A Nintendo előnye, hogy nem csak egy kész lapkát választhatnak ki a kiterjesztett valóságra, ugyanis a konzol teljes életciklusára megéri olyan hardvert rendelni, ami biztosan elég lesz. Itt lehet gondolkodni még olyan fixfunkciós egységekben is, amelyek az általánosan fejlesztett rendszerchipekből biztosan kimaradnak.

A kiterjesztett valóság lehetőségének komoly használata egyébként beleillik a Nintendo által korábban már megálmodott jövőképbe. Sőt, a Wii U is rendelkezik hasonló képességekkel, de nagyon korlátozott mértékben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés