Hirdetés

Nexus Thrio 310 PC-ház – csendre született

A főleg „csendes termékekre” szakosodott holland cég, a Nexus bemutatta legújabb számítógépházát, a Thrio 310-et, amely egy elfogadható minimum szolgáltatás mellett főleg zajcsökkentő elemeivel kíván kiemelkedni az igen népes mezőnyből. Méretkategóriáját tekintve miditorony, a fekete ház kiterjedése 468 x 180 x 430 mm. Előlapján egy elég szellős, sűrűn lyuggatott fémlemez mögött két 120 mm-es ventilátorhely lapul, felette a szokásos kivezetések (3 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, mikrofon bemenet és fejhallgató kimenet) és nyomógombok sorakoznak, végül 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely tornyosul a felsőbb régióban.


[+]

Oldallapján ablakot hiába keresünk, csak a gyártó logója láthatjuk belenyomva a lemezbe. Ennek oka, hogy a bal oldali panel mögött zajcsökkentő réteget helyeztek el, amely a ventilátorok, merevlemezek és egyéb mechanikus komponensek hangját kívánja elnyelni. Ez egy speciális szivacs-/gumiszerű anyag, amely remek akusztikai karakterisztikával rendelkezik, a Nexus már évek óta sikerrel alkalmazza.


[+]

Belterében szerszámmentesen szerelhető meghajtóhelyek látványa fogadja a felhasználót, 3,5”-es HDD/SSD-ből összesen nyolc darab halmozható fel a rögzítő keretbe. Az ATX és microATX formátumú deszkákat fogadó alaplaptálca a processzor mögött kivágott, valamint néhány kábelbújtató rést is hasítottak rajta, azonban költségcsökkentés érdekében a gumírozott szegélyezést lespórolták.


[+]

A hűtésről alapállapotban egyetlen hátsó, 120 mm-es ventilátor gondoskodik, amennyiben ez kevésnek bizonyulna, úgy a már említett dupla elülső és egy felső bővítőhelyet vehetjük igénybe. Érdemes még megemlíteni a ház gumilábait, valamint a hasonló anyagból készült, a tápot alátámasztó bakokat is, ezek hivatottak izolálni a különböző alkatrészek rezdüléseit.


[+]

Pontos megjelenési dátumot és vételárat még nem közölt a gyártó, de egyes webáruházakban már 45,70 eurós áron előrendelhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nexus

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés