Hirdetés

Gigazone G1SGS játékos midi-torony a belépőszinten

A Gigabyte által birtokolt Gigazone bemutatta legújabb számítógépházát, amit elsősorban költséghatékony játékos konfigurációk alapjának szánnak. A 100 dollár alatti kategóriában száll versenybe, így nem meglepő, hogy anyaghasználatára főleg az acél és a műanyag jellemző. A kívül-belül feketére fényezett ház méretét tekintve (190 x 490 x 465 mm) a midi torony kategóriába tartozik, ennek megfelelően ATX, microATX és Mini-ITX alaplapokat fogad.


[+]

A teljes egészében feketére fényezett ház megjelenését tekintve In-Win stílusjegyeket hordoz magán, de lehet, hogy ezt a hatást csak a markáns műanyag betétek keltik. Előlapját a dupla 120 mm-es légbeömlő nyílás uralja, a védőrács mögött jól láthatók a zöld ventilátor lapátok (egyébként ez a világoszöld-fekete kontraszt a szerszámmentes meghajtó rögzítőkön is visszaköszön). Középen sorakoznak az előlapi I/O panel kivezetései (mikrofon bemenet, fülhallgató kimenet, 2 x USB 2.0 port), valamint a nyomógombok és visszajelző LED-ek.


[+]

Felül 2 x 5,25”-es külső meghajtóhely látható, amelyek közül a felső csapóajtós egy esetleges optikai meghajtó stílusos takarása végett. A ház tetején egy tálcaszerű részt alakítottak ki, amelynek peremében 2 x USB 3.0 port is helyet kapott. Ez a terület apróságok tárolására (pendrive, adapterek, kulcs, a pizzafutár „jussa”) lehet hasznos, ezért az alja kapott némi textúrázást is, hogy a használat során begyűjtött karcok és sérülések ne legyenek olyan szembetűnők.


[+]

Belseje körülbelül azt nyújtja, ami ebben a kategóriában elvárható. Az 5,25”-es meghajtóhelyek alá maximum 7 darab 3,5”-es adattároló rögzíthető, a ház teljes magasságában végighúzódó keret fix, arról azonban nem közöltek információkat, hogy ez mennyiben gátolja hosszabb videokártyák rendszerbe illesztését. Az alaplaptálca szerelőablakból és kábel bújtató résekből nem szenved hiányt, azonban árkategóriájához hűen a gumiszegélyeket már kispórolták.


[+]

A hűtésről alapesetben 3 x 120 mm-es, zöldlapátos ventilátor gondoskodik, ebből kettő elöl, egy pedig a torony tetejében kapott helyet, bővítési lehetőség gyanánt egy hátsó és két oldalsó légkavaró rögzítésére van lehetőség. Három gumírozott tömlőfurat sorakozik a bővítő rések fölött, amennyiben folyadékhűtés is kerülne a konfigurációba.


[+]

A Gigazone G1SGS először Japánban fog megjelenni április 14-én, vételára átszámítva 86 dollár lesz 1 év garancia kíséretében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés