Nem sajt, mini-PC

Új, modern belsővel és szokatlan külsővel megáldott mini számítógépet dob piacra szeptemberben a Sony. A VAIO VGX-TP1-et elsősorban a nappaliban található szórakoztatóelektronikai rendszer szerves részeként képzelték el a japán gyártónál, a gépet tervező mérnökök ennek megfelelően – mondhatni a Sony szokásához híven – egyedi dizájnnal látták el.

A VGX-TP1 így egy teljesen kerek, mindössze 27 centiméter átmérőjű, fehér színű házat kapott, mely a gyártó szerint minden környezetben és minden szögből jól mutat. A gép csakugyan letisztult képet nyújt, egyedül a hátsó vonalvezetést törik meg a csatlakozók; elöl mindössze egy kártyaolvasó és két USB kapu lapul egy lenyíló ajtó alatt, a DVD-író tálcájának nyitásához pedig elég bárhol megnyomni a tálca fedelét. A kerek számítógép HDMI (DVI-re konvertálható) és D-Sub csatlakozókkal köthető a megjelenítőre, a helyi hálózattal pedig Fast Ethernet vezetékes vagy 802.11b/g szabványú vezeték nélküli interfészen keresztül kapcsolható össze.

A kétmagos Core 2 Duo processzorral (egy T5500-as modellel) és 1 gigabájt rendszermemóriával ellátott VGX-TP1 hibrid tévétunerje révén az analóg mellett földi sugárzású digitális adások vételére is alkalmas, az adások pedig egy bőséges tárhellyel szolgáló, 500 gigabájtos merevlemezre rögzíthetőek. A Windows Vista Home Premium változatával és számos saját fejlesztésű Sony alkalmazással érkező PC-hez vezeték nélküli klaviatúra és távirányító is jár. A gép egyelőre csak Nagy-Britanniában és Németországban kerül piacra, fogyasztói árát még nem hozták nyilvánosságra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés