Idén a pasztellszínek hódítanak a notebookdivatban

Új noteszgépsorozatot vezet be a fogyasztói szegmensbe szánt kínálatába az elegáns, formatervezett külsejű hordozható számítógépeiről ismert Sony. A vállalat VAIO CR szériája is a cég eme filozófiája szerint fogant, mi több az új notebookok vásárlói számára nyitva áll az út, hogy személyiségükhöz leginkább illő színben vigyék haza új számítógépüket, mely ettől kezdve egyik legfontosabb divatholmijukká is válik egyben.

A VAIO CR sorozat noteszgépeinek modern külseje modern hardvert takar, a gépek lelke ugyanis az Intel nemrég bemutatott Santa Rosa mobil platformja. A 14,1 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású, Xbrite-Eco technológiájú kijelzővel ellátott notebookokba ennek megfelelően Core 2 Duo CPU-t és integrált grafikus motorral ellátott Intel lapkakészletet építenek, alapfelszereltség mindemellett többek közt a 802.11n szabványtervezetű Wi-Fi, valamint a DVD-író. Mindez összesen nagyjából 2,5 kilogrammot nyom, ami ebben a kategóriában átlagos tömegnek mondható.


VAIO CR Dove: talán a legnőiesebb notebook

A Sony az autógyártókat is megszégyenítő fantázianeveket adott a VAIO CR noteszgépek különböző festéseinek; a sangria, cosmopolitan, dove, indigo és fekete legalábbis (nyilván az utóbbi kivételével) általában valamilyen konkrét színt takarnak, a Sony azonban stílusosabbnak érezte a hangzatosabb elnevezések használatát. Nem véletlen, hogy a cég egyik vezető marketingese is az autós példát hozta fel az új család bejelentésekor: „Akárcsak az autók, manapság a noteszgépek is személyiség kiterjesztésének, önkifejezésének egyfajta segédeszközei. A felhasználók egyéniségét és kreativitását is tükrözheti egy ilyen PC mindamellett, hogy természetesen továbbra is a táblázatok és hasonló dokumentumok kezelése lehet a fő feladata.” - mondta Mike Abary, a Sony USA marketingigazgatója.

A Sony új, VAIO CR sorozatú noteszgépei a hónap végétől érhetők el a tengerentúli boltokban. A konfigurációk javasolt induló ára 1350 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés