Elegáns és tapizható egybegép az MSI-től

Az MSI bejelentette a Wind Top AE2071 névre keresztelt LCD-PC-jét, melyet a vállalat elsősorban otthoni felhasználásra szán, de az irodában is megállhatja a helyét. A 20 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelző 1600x900 pixeles natív felbontásra képes, és a felülete érintésre érzékeny, ráadásul több ujjal is tapizható egyszerre, azaz technikailag korrekt kifejezéssel élve multi-touch-os megoldás.

Az 513,2 x 392,1 x 87,7 mm-es kiterjedésű, 7,31 kg-os termék belsejében az Intel H61-es vezérlőhídja teljesít szolgáltatott, melyhez három processzor közül lehet választani a Core i3-2130, a Pentium G630 és Pentium G620 személyében. Mindegyik, 65 wattos TDP osztályba sorolt megoldás kétmagos, és rendre 3,4 GHz-es, 2,7 GHz-es, illetve 2,6 GHz-es órajelen üzemelnek. Az integrált HD Graphics vezérlő sebessége is megegyezik, így 850 MHz-es magórajelen dolgozik 1,1 GHz-es turbó mellett. A Core szériás processzor természetesen extrákat is tartogat, így erre építve a rendszert elérhető az AVX utasításkészlet, a Clear Video HD és a Quick Sync Video szolgáltatás, valamint kezeli InTru 3D-t is, ami hasznos lehet, ha a termékre szerelt HDMI interfészre egy sztereó 3D-s megjelenítésre képes tévé kerül.


[+]

A DDR3 szabványú rendszermemória kapacitása 2 GB lesz (8 GB lehet a maximális kapacitás), és ezt két darab kétcsatornás módban üzemelő memóriamodul biztosítja. Az adattárolásról egy 500 GB-os merevlemez gondoskodik, az optikai meghajtó szerepét pedig egy DVD-író tölti be. A rendszer természetesen fel van készítve az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi alapú kommunikációra, és négy darab USB 2.0-s, két USB 3.0-s, illetve egy Ethernet porttal rendelkezik. Emellett kártyaolvasóval, 0,3 megapixeles webkamerával és sztereó hangszórókkal is felszerelték a tervezők. Opcionálisan igényelhető a termékbe tunerkártya, míg az egér és a billentyűzet alaptartozék.

A 64 bites Windows 7 Home operációs rendszerrel rendelhető LCD-PC forgalmazása még ebben a hónapban megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árat azonban nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

A csomag részét képezik az MSI exkluzív szoftverei is. A Smart Media Link segítségével több multimédiás fájl is lejátszható egyszerre, több különböző eszközön, de azonos LAN vagy Wi-Fi hálózaton. A Smart Sync is hasznos lehet, amivel a felhasználó fontos Outlook névjegy és naptári adatokat, fotókat, zenéket, videó tartalmakat, dokumentumokat és akár webkedvenceket szinkronizálhat más számítógépekkel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés