Adattárolók minden fronton

A Computexen jelenik meg a Silicon Power új külső merevlemeze, a megerősített burkolatú Armor A80-as. A 2,5”-es hordozható meghajtó már 3.0-s USB aljzattal lesz felszerelve, így valószínűleg a sebességére sem lehet panasz. Egyelőre egy 500 és egy 640 GB-os változatról  beszél a vállalat, de elképzelhető, hogy kisebb és nagyobb verziók is piacra kerülnek. Az erős külső héj védelmet nyújt a rázkódások, erőteljes külső behatások és a víz ellen is. A tároló természetesen Magyarországon is kapható lesz, az árazásról azonban még nincs információ.

Silicon Power Armor A80
Silicon Power Armor A80

Egyedi kinézetű, dizájnos hordozható merevlemezzel rukkolt elő a Team Group is. A HDD borítása leginkább egy sportkocsira emlékeztet, hiszen a logó és a formák egy Lamborghini vonalait idézik. A TP1023 belsejében található merevlemez védett a rázkódások ellen, az automatikus készenléti mód pedig lekapcsolja a tárolót, ha nincs használatban. Ez természetesen a fogyasztás csökkenését eredményezi. A külső meghajtó 2.0-s és 3.0-s USB interfésszel is elérhető lesz, a kapacitása pedig 500, 640, 750 vagy 1000 GB lehet. A megjelenése és az ára még nem ismert, de a közelgő Computexen minden kiderülhet.

Team Group TP1023 [+]
Team Group TP1023 [+]

A Team Group egy SDXC kártyával is jelentkezett, amit a nagyfelbontású digitális fényképezőkbe és a Full HD-s videokamerákba ajánlanak, hiszen nem kevesebb, mint 64 GB-os kapacitást kínál. Az újdonság kompatibilis az exFAT fájlrendszerrel, így 4 GB-nál nagyobb állományok is menthetők rá. Az olvasás mellett elérhető adatátviteli sebesség maximum 30 MB/s-os lehet. A termék megjelenésének időpontját és ajánlott fogyasztói árát egyelőre nem fedte fel a vállalat.

Team Group SDXC 64 GB
Team Group SDXC 64 GB

A Lexar leleplezte a legújabb, Professional sorozatba memóriakártyáit. A cég egy 16 és egy 32 GB-os SDHC kártyát mutatott be, amik 133x-os sebességűek. A Class 10-es osztályba tartozó, élettartam garanciával rendelkező adattárolók 20 MB/-os írási tempóval rendelkeznek, az áruk pedig 150 és 260 dollár.

Lexar SDHC
Lexar SDHC

A Buffalo ezúttal egy külső és egy belső Blu-ray-írót mutatott be. A BR3D-12FBS-BK a számítógépbe szerelhető SATA csatlakozós változatot takarja, míg a BR3D-12U3 az USB 3.0-s interfésszel rendelkező hordozható változat neve. Az ODD-k 12-szeresen képesek égetni az egy- és kétrétegű Blu-ray korongokat, és kétszeresen az újraírhatókat. A DVD-R/+R-eket tizenhatszorosan, a DVD-R/+R DL-eket és a DVD+RW-ket nyolcszorosan, a DVD-RW-ket és a DVD-RAM-okat pedig haszoros és ötszörös sebességgel írják. Természetesen a CD-kkel is boldogulnak, hiszen a CD-R és CD-RW lemezek negyven- illetve huszonnégyszeres tempóval készülhetnek. A Buffalo az írókhoz számos CyberLink programot mellékel, többek közt a PowerDVD 9, a PowerDirector 8 HE, a PowerProducer 5, a MediaShow 5, a Power2Go 6, az InstantBurn 5 és a PowerBackup 2 szoftvereket. A külső és belső meghajtók június közepétől lesznek elérhetők, az áruk rendre 433 és 316 dollár lesz.

Buffalo BR3D-12U3 [+]
Buffalo BR3D-12U3 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés