Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez mind szép és jó, de kb. 65 ezer forintot nem ér meg. Drága ez a kék lézer még.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#2) Spor

Spor
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ezaz egész blu-ray dolog számomra felesleges kategória...inkább veszek belőle 2db 2terrás hdd-t!

www.pc-style.hu

(#3) Misi 007 válasza Móci (#1) üzenetére

Misi 007
(senior tag)

Ezeknek még mindig elfogadhatóbb az ára mint egy asztali Blu-ray felvevőnek.

(#4) atti_2010

atti_2010
(PH! kedvence)

Majd ha 10.000 Ft lesz és 200Ft egy lemez, addig marad a HDD.

[ Szerkesztve ]

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#5) Móci válasza Misi 007 (#3) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az meglehet, de még mindig drága. Az előttem hozzászóló írt pár árat, azok például nem lennének rosszak. Jó, lehet az író 15 is, de akkor a lemez maradjon 500 pénz.
Tudom, álom.

"I see the diamonds, but you only see the rock"

(#6) Vicoo

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Abszolút csúcs mindenből? Nem kötekedésképp ( bár az) de már évekkel ezelőtt mikor még a DVD írók drágák voltak , a CD írók tudtak 52x tempót,azóta kiment a divatból ,vagy mi ? Mert az én írom is max 40x amit tud, vagy 38x, nem is tudom, de itt sincs meg az 52x. Hogy is van ez?

[ Szerkesztve ]

(#7) Hebry válasza Móci (#1) üzenetére

Hebry
(senior tag)

Szerintem is.
Ez az ár még nem az elérhető kategória. Szerintem egy 20 körül már mennének szépen.
Az meg, hogy nem írja a CD-t 52-szeresen, szerintem nem sok vizet zavar. Azt fognak vele a legkevesebbet írni. Ha egy DVD-nél kibírod azt a 10 percet,akkor CD-nél is azt a 2-t. :DDD

(#8) G4ula84

G4ula84
(senior tag)

Szép és jó, de én még vagy 2 évet legalább várok egy ilyen vétellel :K

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#9) LeslieG Jr. válasza Vicoo (#6) üzenetére

LeslieG Jr.
(őstag)

Nem ment ki a divatból. Csak a gyártók jobbnak láták maradni a 40x CD-R tempónál mivel már ez is olyan "parasztvakítós" tempó mint az 52x-es. Az írás ideje nem lesz gyorsabb ha 52x-esen írsz meg egy CD-t mint 40x-es sebességel. :N

A témához meg: Szerintem ez a Blu-ray mire elterjedne a kisközönség között addigra valami fejletebb technológia fog majd bejönni és kezdődik minden elörről. A mókuskerék effektus. ;]

És softverek nélkül mennyi lenne az ára ala naturba? :F Bár hiába lenne relatív olcsó a meghajtó ha az alapanyag horror áron van. :(((

Vicoo #10: Így is nehéz eladni a Blu-ray-t a nagyközönségnek nem hogy még marketing célból 52x-es CD-R írást is tudjon. Szvsz fölösleges ezt már marketingként kezelni.

[ Szerkesztve ]

''Bizony az életben sokat kell tanulni, s nem lehet elbliccelni egyetlen leckét sem. Ha egyszer nem tanultad meg, eléd kerül még egyszer, s ha akkor sem, hát újra meg újra, amíg mindent meg nem tanultál.''

(#10) Vicoo válasza LeslieG Jr. (#9) üzenetére

Vicoo
(senior tag)
LOGOUT blog

Ja igaz, én is kipróbáltam a 18x DVD írást, de tovább tart mint 8x tempónál :) Meg a minőség ugye.... de akkor is, pont a marketing korszakában nem éri meg 52x tempót "belerakni" ?

(#11) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még mindig ilyen baromi drága? Hihetetlen...

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#12) yakuza.tora válasza Spor (#2) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Ott a pont!

Ha mobil hordozó kell, akkor pedig 25K-ből össze lehet rakni egy 1TB-s vinyót külő házzal! ;]

Alléz Olympique de Marseille!

(#13) Victorio

Victorio
(lelkes újonc)

Szerintem az optikai korongoknak nincs jövője.
Már pár ezer Ft-ért van 16 GB-os pendrive.
Kicsi, könnyen kezelhető, újraírható.
És az SSD-k is nagyon jönnek.
Nagy méretű adathoz, vagy archiváláshoz meg külső HDD.

Ha értelmes áron adták volna már egy éve az írókat meg a korongokat akkor lett volna esélye elterjedni. De mostanra a technika egyszerűen átlép fölötte.

(#14) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Drága az író is meg a lemez is hozzá, nem éri meg :(
Mire megérné lesz más....

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#15) richpublic válasza Sicilian (#14) üzenetére

richpublic
(kvázi-tag)

Addigra zöld-lézer lessz :C :C

*Xbox kontrollert vennék!*

(#16) Dr. Akula válasza Spor (#2) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

terra incognita?

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#17) Márton

Márton
(PH! addikt)

Mindenki írja itt, hogy drága a lemez, holott épp
a napokban láttam már 440Ft-ért 25gigásat, 4x írhatót.
Hivatalos forrásból!
Hoppá! Már lassan eléri a dvd ár/értékarányát,
amivel meg picivel még mindig többe kerül, azt kompenzálja,
hogy egy lemezen van 25giga, nem 5-ön.
Író meg drága, dehát mindig is ez volt az aktuális csúcsmodellekkel.
Inkább figyeljétek a 6x és 8x írók árát :)

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#18) Dr. Akula válasza LeslieG Jr. (#9) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az a baj a BR-rel hogy megint mohók és kapzsik a gyártók. A vásárlók meg nem hülyék hogy kipengessék a luxusprofitot, főleg hogy van alternatíva bőven. Egy gyári BR film 7 rongy (LOL), üres lemez (50 gigás) 4 ropi. Ez a vicc kategória, de a gyártók képtelenek felfogni.

Márton:
a napokban láttam már 440Ft-ért 25gigásat, 4x írhatót.
Hivatalos forrásból!

Hol? Én egy ismert (felvidékre kiköltözött) oldalon néztem tegnap, 900 a legolcsóbb 25-ös, de az átlag 1800 pénz, az 50-es meg 4500-5500.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#19) Dr. Akula válasza Márton (#17) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Itt a PH-n 24k az 1.5 TB-os vinyó. A 25-ös BR ha tényleg lenne 440-ért, akkor is 2k-val drágább 1.5 TB-nyi tárolókapacitást kiépíteni belőle. Ha meg 440 helyett 1800, akkor pláne. És akkor még arról nem is beszéltünk hogy mennyivel lassabb az adatátvitel BR-ről/re mint vinyón (ilyen adatmennyiségnél már nem mindegy hogy hány óra alatt másolod át), valamint 60 korong helyett csak 1 vinyót kell tárolnod, cserélgetned a gépben. Már az 1.6 TB-os holodiszket kéne árulni reális áron hogy valódi alternatívát tudjon jelenteni a TB-os vinyóknak. 50 GB az ma már egy pendrive.

(#20) Sub-ZeRo válasza Márton (#17) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tök szép, hogy megveszel egy blu-ray lemezt 500 forint alatt. De mikor meg kell írnod a 25 gigát 4x-en akkor mi van? Meg ha van egy áram szüneted mondjuk a 19. gigánál akkor mi van? Mert egy dvd már darabra 39-50 Ft között van, kidobod és ennyi. De egy 500 Ft-os lemez? 500 Ft-ból kiírok 40 giga cuccot, és egy író hozzá 6000 Ft.

Bocs hogy neked ment...

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#21) eclipse006

eclipse006
(őstag)
LOGOUT blog

Valahogy nem érzem hiányát a gépemben a Blu-ray meghajtónak,de lehet eljön majd az az idő is,addigra meg dvd író áron adják majd,vagy nem! ;)

https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

(#22) belanet

belanet
(tag)

Tegye fel a kezét akinek van a gépében, BR olvasója, vagy asztali BR-e... :DDD
Nem hiszem, hogy az mkv világában szükség lenne erre az eszközre. Vagy is egy átlag usernek nincs rá szüksége :N

http://www.spring-gas.hu

(#23) gfefe válasza belanet (#22) üzenetére

gfefe
(őstag)

HA valaki legálisan akar jó minőségü filmeket nézni akkor az olvasóknak igen is van "világa"

Én pl lestem amikor az első filmemet megnéztem kék korongon a HD monitoromon.... ég és föld.. pláne hogy ha a zummolást és hasonló exxtrákat nézzük...

Jó lenne ez de az ára....

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#24) Simi2000 válasza Victorio (#13) üzenetére

Simi2000
(tag)

Azért a 7000-nél kezdödö 16Gb-os pendrive-okat nem nevezném pár ezer forintos kategoriának:
[link]

A Blu-ray-hez csak annyit hogy drága.....

Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

(#25) Márton válasza Sub-ZeRo (#20) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

"De mikor meg kell írnod a 25 gigát 4x-en akkor mi van?"
Mi lenne? 20 perc. Most is 4x-esen írom a dvd-ket, ott is ki tudom várni a 15 percet.
De a hír már a 12x íróról szól, tehát 6x vagy 8x íróval még rövidebb az idő.

"Meg ha van egy áram szüneted mondjuk a 19. gigánál akkor mi van?"
Pech. Nekem szállt el 3ezer ft-os írható dvd-m is, még a kezdetekkor.
Ahhoz képest mi ez az 500Ft? Még infláció is volt azóta...
(egyébként vagy 2 éve nem volt nálunk áramszünet :DDD )

Ezt a vitát sose nyeri meg senki, lehet hozni érveket és ellenérveket, de tény hogy ma már jobb a helyzet mikor csak és kizárólag 2e ft felett voltak a lemezek. Hadd ne írjam ide, hol volt 440 Ft a lemez, nemkicsit reklám lenne, de több online boltban találkozhatsz már vele.

(#26) Márton válasza Dr. Akula (#18) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

"de az átlag 1800 pénz"
Felejteni kell azt a boltot. Amit én tudok, nincs is 1800-ért. Az sok lenne :)
Ott már a printable és a BD-RE indul.

"valamint 60 korong helyett csak 1 vinyót kell tárolnodí"
És ha az az egy vinyó elszáll?
Mondom, hogy ezt a vitát a végtelenségig lehetne folytatni..
Ha mondjuk filmek vannak a lemezeken, nekem nem nagy fáradtság,
1-2 naponta azt a lemezt betenni, amit nézni szeretnék.
Minek cserélgetni? Te milyen 500Gigás cuccokat másolgatnál rá?
Sok filmet. De 1 nap nem nézel meg 20 BD filmet.

[ Szerkesztve ]

(#27) Dr. Akula válasza Márton (#26) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

És ha az az egy vinyó elszáll?
Ugyanaz mintha 1 BR elszállna. Arra még nagyobb is az esélyed, mert a CD >> DVD >> BR egyre szarabb minőségű, és már a DVD se volt egy időtálló. Vinyó meg nem szokott magától elszállni, csak ha évekig 0-24h-ban pörgeted, vagy túlfeszt adsz neki, földhözvágod, szal azt direkt akarni kell. De ki az aki tárolóvinyót folyamatosan pörget a gépben, az ott pihen a fiókban.

Ha mondjuk filmek vannak a lemezeken, nekem nem nagy fáradtság,
A legtöbb film BD50, azaz "plz insert disc 2" van a film közepén. Ez C64-en még elment, ma már felejtős.

gfefe:
HA valaki legálisan akar jó minőségü filmeket nézni akkor az olvasóknak igen is van "világa"
7000 Ft-ért nem sokan akarnak legálisan filmet nézni, ezért van ott a BR elterjedtsége ahol. Persze amint a játékokat is BR-en kezdik kitolni, akkor muszáj lesz váltani (max egy olvasóra), viszont addig nem valószínű hogy BR only megjelenések lennének amíg ilyen karcsú az elérhető vásárlók köre.

[ Szerkesztve ]

(#28) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy gyors számítás után, ez itthon kb. 110K lenne.
Abból veszek, 6db F3 1 TB-os samut, és keresztbe-kasul kötögetem raidbe.
gyors-sok-biztonságos
BR jelen formájában kissé barackos utóízzel bír.

Milyennapvan?

(#29) X-Master

X-Master
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Mikor jön már el a 20 ezres bd-írók kora?

Aki nem issza el, annak van!

(#30) D1Rect válasza X-Master (#29) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 20 ezres 500GB-os SSD-k után picivel. (se)

Milyennapvan?

(#31) Márton válasza Dr. Akula (#27) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

"Ugyanaz mintha 1 BR elszállna"
Aha szóval neked 25/50 = 1000/1500.
érdekes :B

2CD >> DVD >> BR "
Legalább a helyes rövidítést használd: BD :K

Ésszel kell írni, nem gagyi alapanyagra.
Nekem az első dvd-im is olvashatók még.
3e volt egy dvd-r akkoriban.

Mindegy. Kinek ez, kinek az jön be, szerintem mindkettőnek van jogosultsága, és elférnek egymás mellett.

(#32) richpublic válasza richpublic (#15) üzenetére

richpublic
(kvázi-tag)

majdnem jólmondta a srác hogy 500forintért bd lemezt :K

1000forintér már be lehet szerezni egy BD lemezt! :K

link

(#33) Gl4diator

Gl4diator
(kvázi-tag)

Ajjaj, vagy 3 éve nem írtam egy évben vagy 10 DVD-t. Volt pár éve vagy 200 DVD-m, de azokat is eladtam. Áttértem pendrive-ra, HDD-re. Asztali HD-s lejátszómban sincs optika : HDD-s + pendrive-os. HD-s Filmeket is inkább mkv-ban nézem. Hmmm, ha lemegy 10.000-re egy Blu-ray es író, akkor fogok venni -> hogy legyen :), de igazából már nem nagyon érdekelnek/fognak már meg az optikai lejátszós/adattárolós cuccok.

(#34) Rickenstein válasza richpublic (#32) üzenetére

Rickenstein
(senior tag)

Van 500 forintért BD lemez: Link

[ Szerkesztve ]

Loading... [████████░░]77%

(#35) richpublic válasza Rickenstein (#34) üzenetére

richpublic
(kvázi-tag)

az lehet de az lassú :C

(#36) dezz válasza richpublic (#35) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mi lassú?

(#37) Dr. Akula válasza Rickenstein (#34) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Én nem látok ott sehol 500-ért, csak 550-ért, az is vmi szutyok noname, 1x írható, 0x olvasható.

(#38) dezz válasza Dr. Akula (#37) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért van ott Maxell is 605-ért (4x). Amúgy máshol tényleg van 500-ért egy bizonyos Mediarange (Philips és Optodisc alapanyaggal). Bár én inkább Verbatimra szavaznék 1000-ért.

(#39) Sub-ZeRo válasza Márton (#25) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

20 perc? Érdekes... Én 4,4 gigát írok 8x-an kb 7 percig. Az sehogy sem fog kijönni 20 percre 25 giga 4x-re.. Kis matek...

A többibe meg egyettértek

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.

(#40) dezz válasza Sub-ZeRo (#39) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Okoska: dehogynem, csak nem gondolkozol...

DVD 1x: 10.5 Mbit/s
BD 1x: 36 Mbit/s

(#41) Sub-ZeRo válasza dezz (#40) üzenetére

Sub-ZeRo
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocs, a BD sávséljével nem számoltam. :((( :B :W

(#42) Márton válasza Sub-ZeRo (#39) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

ehh :W

(#43) Dr. Akula válasza dezz (#38) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

Én már nemtom mire, DVD-ből is volt minden márkából hamisítvány. De leginkább egyikre se, inkább vinyóra.

(#44) TIBI11

TIBI11
(újonc)

Egy kis reklám:
http://hardverapro.hu/apro/maxell_bd-r_nyomtathato_blu-ray_lemezek_eladoak/hsz_1-50.html

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.