Ez mind szép és jó, de kb. 65 ezer forintot nem ér meg. Drága ez a kék lézer még.
"I see the diamonds, but you only see the rock"
Ez mind szép és jó, de kb. 65 ezer forintot nem ér meg. Drága ez a kék lézer még.
Ezaz egész blu-ray dolog számomra felesleges kategória...inkább veszek belőle 2db 2terrás hdd-t!
www.pc-style.hu

Ezeknek még mindig elfogadhatóbb az ára mint egy asztali Blu-ray felvevőnek.

Majd ha 10.000 Ft lesz és 200Ft egy lemez, addig marad a HDD.
[ Szerkesztve ]
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.
Az meglehet, de még mindig drága. Az előttem hozzászóló írt pár árat, azok például nem lennének rosszak. Jó, lehet az író 15 is, de akkor a lemez maradjon 500 pénz.
Tudom, álom.
Abszolút csúcs mindenből? Nem kötekedésképp ( bár az) de már évekkel ezelőtt mikor még a DVD írók drágák voltak , a CD írók tudtak 52x tempót,azóta kiment a divatból ,vagy mi ? Mert az én írom is max 40x amit tud, vagy 38x, nem is tudom, de itt sincs meg az 52x. Hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]

Szerintem is.
Ez az ár még nem az elérhető kategória. Szerintem egy 20 körül már mennének szépen.
Az meg, hogy nem írja a CD-t 52-szeresen, szerintem nem sok vizet zavar. Azt fognak vele a legkevesebbet írni. Ha egy DVD-nél kibírod azt a 10 percet,akkor CD-nél is azt a 2-t. 

Szép és jó, de én még vagy 2 évet legalább várok egy ilyen vétellel 
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

Nem ment ki a divatból. Csak a gyártók jobbnak láták maradni a 40x CD-R tempónál mivel már ez is olyan "parasztvakítós" tempó mint az 52x-es. Az írás ideje nem lesz gyorsabb ha 52x-esen írsz meg egy CD-t mint 40x-es sebességel. 
A témához meg: Szerintem ez a Blu-ray mire elterjedne a kisközönség között addigra valami fejletebb technológia fog majd bejönni és kezdődik minden elörről. A mókuskerék effektus. ![;]](/dl/s/v1.gif)
És softverek nélkül mennyi lenne az ára ala naturba?
Bár hiába lenne relatív olcsó a meghajtó ha az alapanyag horror áron van. 
Vicoo #10: Így is nehéz eladni a Blu-ray-t a nagyközönségnek nem hogy még marketing célból 52x-es CD-R írást is tudjon. Szvsz fölösleges ezt már marketingként kezelni.
[ Szerkesztve ]
''Bizony az életben sokat kell tanulni, s nem lehet elbliccelni egyetlen leckét sem. Ha egyszer nem tanultad meg, eléd kerül még egyszer, s ha akkor sem, hát újra meg újra, amíg mindent meg nem tanultál.''
Ja igaz, én is kipróbáltam a 18x DVD írást, de tovább tart mint 8x tempónál
Meg a minőség ugye.... de akkor is, pont a marketing korszakában nem éri meg 52x tempót "belerakni" ?
Még mindig ilyen baromi drága? Hihetetlen...
ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

Ott a pont!
Ha mobil hordozó kell, akkor pedig 25K-ből össze lehet rakni egy 1TB-s vinyót külő házzal! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Alléz Olympique de Marseille!

Szerintem az optikai korongoknak nincs jövője.
Már pár ezer Ft-ért van 16 GB-os pendrive.
Kicsi, könnyen kezelhető, újraírható.
És az SSD-k is nagyon jönnek.
Nagy méretű adathoz, vagy archiváláshoz meg külső HDD.
Ha értelmes áron adták volna már egy éve az írókat meg a korongokat akkor lett volna esélye elterjedni. De mostanra a technika egyszerűen átlép fölötte.

Drága az író is meg a lemez is hozzá, nem éri meg 
Mire megérné lesz más....
"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

Addigra zöld-lézer lessz

*Xbox kontrollert vennék!*

terra incognita?
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Mindenki írja itt, hogy drága a lemez, holott épp
a napokban láttam már 440Ft-ért 25gigásat, 4x írhatót.
Hivatalos forrásból!
Hoppá! Már lassan eléri a dvd ár/értékarányát,
amivel meg picivel még mindig többe kerül, azt kompenzálja,
hogy egy lemezen van 25giga, nem 5-ön.
Író meg drága, dehát mindig is ez volt az aktuális csúcsmodellekkel.
Inkább figyeljétek a 6x és 8x írók árát 
Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

Az a baj a BR-rel hogy megint mohók és kapzsik a gyártók. A vásárlók meg nem hülyék hogy kipengessék a luxusprofitot, főleg hogy van alternatíva bőven. Egy gyári BR film 7 rongy (LOL), üres lemez (50 gigás) 4 ropi. Ez a vicc kategória, de a gyártók képtelenek felfogni.
Márton:
a napokban láttam már 440Ft-ért 25gigásat, 4x írhatót.
Hivatalos forrásból!
Hol? Én egy ismert (felvidékre kiköltözött) oldalon néztem tegnap, 900 a legolcsóbb 25-ös, de az átlag 1800 pénz, az 50-es meg 4500-5500.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

Itt a PH-n 24k az 1.5 TB-os vinyó. A 25-ös BR ha tényleg lenne 440-ért, akkor is 2k-val drágább 1.5 TB-nyi tárolókapacitást kiépíteni belőle. Ha meg 440 helyett 1800, akkor pláne. És akkor még arról nem is beszéltünk hogy mennyivel lassabb az adatátvitel BR-ről/re mint vinyón (ilyen adatmennyiségnél már nem mindegy hogy hány óra alatt másolod át), valamint 60 korong helyett csak 1 vinyót kell tárolnod, cserélgetned a gépben. Már az 1.6 TB-os holodiszket kéne árulni reális áron hogy valódi alternatívát tudjon jelenteni a TB-os vinyóknak. 50 GB az ma már egy pendrive.
Tök szép, hogy megveszel egy blu-ray lemezt 500 forint alatt. De mikor meg kell írnod a 25 gigát 4x-en akkor mi van? Meg ha van egy áram szüneted mondjuk a 19. gigánál akkor mi van? Mert egy dvd már darabra 39-50 Ft között van, kidobod és ennyi. De egy 500 Ft-os lemez? 500 Ft-ból kiírok 40 giga cuccot, és egy író hozzá 6000 Ft.
Bocs hogy neked ment...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.
Valahogy nem érzem hiányát a gépemben a Blu-ray meghajtónak,de lehet eljön majd az az idő is,addigra meg dvd író áron adják majd,vagy nem! 
https://picasaweb.google.com/114984803793463156112/Hifi#

Tegye fel a kezét akinek van a gépében, BR olvasója, vagy asztali BR-e... 
Nem hiszem, hogy az mkv világában szükség lenne erre az eszközre. Vagy is egy átlag usernek nincs rá szüksége 
http://www.spring-gas.hu

HA valaki legálisan akar jó minőségü filmeket nézni akkor az olvasóknak igen is van "világa"
Én pl lestem amikor az első filmemet megnéztem kék korongon a HD monitoromon.... ég és föld.. pláne hogy ha a zummolást és hasonló exxtrákat nézzük...
Jó lenne ez de az ára....
DOWNLOAD ██████████████ 105%

Azért a 7000-nél kezdödö 16Gb-os pendrive-okat nem nevezném pár ezer forintos kategoriának:
[link]
A Blu-ray-hez csak annyit hogy drága.....
Jól érzed magad? Majd elmúlik.....

"De mikor meg kell írnod a 25 gigát 4x-en akkor mi van?"
Mi lenne? 20 perc. Most is 4x-esen írom a dvd-ket, ott is ki tudom várni a 15 percet.
De a hír már a 12x íróról szól, tehát 6x vagy 8x íróval még rövidebb az idő.
"Meg ha van egy áram szüneted mondjuk a 19. gigánál akkor mi van?"
Pech. Nekem szállt el 3ezer ft-os írható dvd-m is, még a kezdetekkor.
Ahhoz képest mi ez az 500Ft? Még infláció is volt azóta...
(egyébként vagy 2 éve nem volt nálunk áramszünet
)
Ezt a vitát sose nyeri meg senki, lehet hozni érveket és ellenérveket, de tény hogy ma már jobb a helyzet mikor csak és kizárólag 2e ft felett voltak a lemezek. Hadd ne írjam ide, hol volt 440 Ft a lemez, nemkicsit reklám lenne, de több online boltban találkozhatsz már vele.

"de az átlag 1800 pénz"
Felejteni kell azt a boltot. Amit én tudok, nincs is 1800-ért. Az sok lenne 
Ott már a printable és a BD-RE indul.
"valamint 60 korong helyett csak 1 vinyót kell tárolnodí"
És ha az az egy vinyó elszáll?
Mondom, hogy ezt a vitát a végtelenségig lehetne folytatni..
Ha mondjuk filmek vannak a lemezeken, nekem nem nagy fáradtság,
1-2 naponta azt a lemezt betenni, amit nézni szeretnék.
Minek cserélgetni? Te milyen 500Gigás cuccokat másolgatnál rá?
Sok filmet. De 1 nap nem nézel meg 20 BD filmet.
[ Szerkesztve ]

És ha az az egy vinyó elszáll?
Ugyanaz mintha 1 BR elszállna. Arra még nagyobb is az esélyed, mert a CD >> DVD >> BR egyre szarabb minőségű, és már a DVD se volt egy időtálló. Vinyó meg nem szokott magától elszállni, csak ha évekig 0-24h-ban pörgeted, vagy túlfeszt adsz neki, földhözvágod, szal azt direkt akarni kell. De ki az aki tárolóvinyót folyamatosan pörget a gépben, az ott pihen a fiókban.
Ha mondjuk filmek vannak a lemezeken, nekem nem nagy fáradtság,
A legtöbb film BD50, azaz "plz insert disc 2" van a film közepén. Ez C64-en még elment, ma már felejtős.
gfefe:
HA valaki legálisan akar jó minőségü filmeket nézni akkor az olvasóknak igen is van "világa"
7000 Ft-ért nem sokan akarnak legálisan filmet nézni, ezért van ott a BR elterjedtsége ahol. Persze amint a játékokat is BR-en kezdik kitolni, akkor muszáj lesz váltani (max egy olvasóra), viszont addig nem valószínű hogy BR only megjelenések lennének amíg ilyen karcsú az elérhető vásárlók köre.
[ Szerkesztve ]
Egy gyors számítás után, ez itthon kb. 110K lenne.
Abból veszek, 6db F3 1 TB-os samut, és keresztbe-kasul kötögetem raidbe.
gyors-sok-biztonságos
BR jelen formájában kissé barackos utóízzel bír.
Milyennapvan?
Mikor jön már el a 20 ezres bd-írók kora?
Aki nem issza el, annak van!
A 20 ezres 500GB-os SSD-k után picivel. (se)
Milyennapvan?

"Ugyanaz mintha 1 BR elszállna"
Aha szóval neked 25/50 = 1000/1500.
érdekes 
2CD >> DVD >> BR "
Legalább a helyes rövidítést használd: BD 
Ésszel kell írni, nem gagyi alapanyagra.
Nekem az első dvd-im is olvashatók még.
3e volt egy dvd-r akkoriban.
Mindegy. Kinek ez, kinek az jön be, szerintem mindkettőnek van jogosultsága, és elférnek egymás mellett.
(#32) richpublic válasza richpublic (#15) üzenetére

majdnem jólmondta a srác hogy 500forintért bd lemezt 
1000forintér már be lehet szerezni egy BD lemezt! 

Ajjaj, vagy 3 éve nem írtam egy évben vagy 10 DVD-t. Volt pár éve vagy 200 DVD-m, de azokat is eladtam. Áttértem pendrive-ra, HDD-re. Asztali HD-s lejátszómban sincs optika : HDD-s + pendrive-os. HD-s Filmeket is inkább mkv-ban nézem. Hmmm, ha lemegy 10.000-re egy Blu-ray es író, akkor fogok venni -> hogy legyen
, de igazából már nem nagyon érdekelnek/fognak már meg az optikai lejátszós/adattárolós cuccok.
(#34) Rickenstein válasza richpublic (#32) üzenetére

(#35) richpublic válasza Rickenstein (#34) üzenetére

az lehet de az lassú 
Mi lassú?

Én nem látok ott sehol 500-ért, csak 550-ért, az is vmi szutyok noname, 1x írható, 0x olvasható.
Azért van ott Maxell is 605-ért (4x). Amúgy máshol tényleg van 500-ért egy bizonyos Mediarange (Philips és Optodisc alapanyaggal). Bár én inkább Verbatimra szavaznék 1000-ért.
20 perc? Érdekes... Én 4,4 gigát írok 8x-an kb 7 percig. Az sehogy sem fog kijönni 20 percre 25 giga 4x-re.. Kis matek...
A többibe meg egyettértek
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják." | Track IR 5.
Okoska: dehogynem, csak nem gondolkozol...
DVD 1x: 10.5 Mbit/s
BD 1x: 36 Mbit/s
Bocs, a BD sávséljével nem számoltam.

ehh 

Én már nemtom mire, DVD-ből is volt minden márkából hamisítvány. De leginkább egyikre se, inkább vinyóra.