Mérhetetlen tudás elérhető méretben

Minden jóval felszerelt, nagyon erős, mégis viszonylag kis méretű munkaállomással jelentkezett a Dell. Hogy mit jelent ez a számok nyelvén? Elsőként a 15,6 colos monitort kell megemlíteni, az M4500 ugyanis ekkora megjelenítőt kapott. Korábban is ismert volt az M6500 típusjelzésű modell, ami egy picit nagyobbra nőtt, 17 hüvelykes kijelzővel és tekintélyesebb tömeggel rendelkezett, egy akkora gépet azonban már nehéz ölbe véve használni. Persze az M4500-nak sem ez lesz az elsődleges felhasználási helye, de igény esetén viszonylag könnyen hordozható, és utazás közben is lehet vele dolgozni.

Ehhez több tulajdonsága is hozzásegíti. Egyrészt a már említett méret, másrészt az alig 3 cm-es vastagság, és nem utolsósorban a mindössze 2,72 kg-os tömeg, ami alkalmassá teszi a (viszonylag) kényelmes hurcolászásra is. Külön ki kell emelni a hosszú üzemidőt, ugyanos a notebook a 9 cellás akkumulátorral akár 7 órát és 40 percet is működhet elektromos hálózat nélkül, ami a hasonló gépekhez viszonyítva kiváló teljesítmény. Ráadásul lehet hozzá rendelni még nagyobb kapacitású, 12 cellás telepet is. Vissza kell térni a monitorhoz is, az 1920x1080 pixeles kijelző ugyanis kiváló színhűséget biztosít, elsősorban grafikusok és fotósok fogják értékelni, hogy képes megjeleníteni az Adobe RGB színtér 100%-át.

Teljesítmény tekintetében sem marad el nagyobb társától, az M4500-ban az Intel mobil Core i5 és i7 processzorai dolgozhatnak egészen a Core i7-920XM-ig bezáróan. A grafikáról az 1 GB dedikált memóriával rendelkező NVIDIA Quadro FX 1800M vagy 880M gondoskodhat. Szintén a zökkenőmentes munkában segít a maximum 16 GB DDR3 RAM, és az adatok mentésére, illetve archiválására is több lehetőség van, a winchester mellett optikai meghajtó és opcionálisan SSD is használható. A vezeték nélküli kapcsolatok kialakításában a QualComm Gobi 2.0 vezérlője segít, ami HSUPA- és GPS-támogatással is rendelkezik. A Dell M4500-as mobil munkaállomása várhatóan már március végén vagy április elején forgalomba kerül. Az áráról még nincs hivatalos információ, azonban egyes források 1700 dollárt emlegetnek, ami a választott kiegészítők függvényében természetesen emelkedhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés