Hirdetés

CES 2013: IPS monitorok minden mennyiségben idén is

Az LG már többször hangot adott annak, hogy IPS paneljeivel készen áll arra, hogy elsöpörje a TN paneles kijelzőket, akár a legolcsóbb kategóriában is, így a tavalyi év végére igencsak bő választék állt rendelkezésre az IPS-es asztali monitorok piacán. A gyártó azonban már most jelezte, hogy nem áll le idén sem, és a CES-en készek bemutatni legújabb modelljeiket, ami csak a kezdetet jelenti 2013-ban.

Hirdetés

A koreai vállalat jövő héten kész lerántani a leplet az UltraWide, ColorPrime és Touch 10 modellekről, amelyek mindegyike természetesen IPS panelre épít. Ezek közül az első, az UltraWide nem ismeretlen termék. Az EA93 kódjelű monitor ugyanis az a 21:9 képarányú, ultra szélesvásznú kijelző, amit az IFA-n is bemutattak, és két hónappal ezelőtt a koreai vásárlóközönség számára már elérhetővé tettek.

LG UltraWide EA93
LG UltraWide EA93 [+]

A keskeny kávás, Cinema Screen dizájn jegyben tervezett modell különlegessége a 4-Screen Split funkció, azaz egy olyan kiegészítő program, amivel egyetlen gombnyomásra négy ablak rendezhető egymás mellé, ezzel kiaknázva a megjelenítő által kínált extra széles, 2560x1080 pixeles felületet. Továbbá helyet kap benne az úgynevezett Dual-Link Up is, ami lehetővé teszi egyszerre két különböző forrásból (azaz két eltérő bemeneten) érkező kép egymás melletti és egymáson való (PIP – kép a képben) megjelenítését is.

ColorPrime, azaz EA83 jelzés alatt egy WQHD (2560x1440 pixel) felbontású 27"-es kijelző is érkezik, amit 100% sRGB és 99% Adobe RGB színteréből, valamint sokrétű állíthatóságából fakadóan kifejezetten (fél-)professzionális munkára ajánl az LG. Ezt erősíti az is, hogy a kijelző mellé színkalibrátort és hozzávaló szoftvert is mellékelnek. Az előzetes információk továbbá nagy fényerejű panelről (350 cd/m²), Dual-Link Up kompatibilitásról, USB hubról és széles körű csatlakoztathatóságról (DVI, HDMI, DisplayPort) szólnak.

LG ColorPrime EA83
LG ColorPrime EA83 (forrás: lgblog.de) [+]

Végül, de nem utolsósorban az ET83, azaz Touch 10 bejelentésére számíthatunk a következő hét folyamán, ami szintén nem teljesen ismeretlen modell. Mint a nevéből is látszik, egy Windows 8-ra optimalizált, tíz ujj egyidejű érzékelésére képes IPS kijelzővel lesz dolgunk, méghozzá 23"-es méretben.

LG Touch 10 ET83
LG Touch 10 ET83 [+]

Az eddig nem ismert paraméterek, árak, megjelenési dátumok a jövő hét folyamán lesznek nyilvánosak, és várhatóan ezt követően érkeznek majd Európába is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés