Körvonalazódik az Oculus Rift árcédulája

A kereskedelmi forgalomba szánt Oculus Rift kapcsán már tulajdonképpen csak egyetlen lényeges információ nem ismert, mégpedig alighanem a legfontosabb, vagyis a termék ára. Nagyjából egy éve Palmer Luckey, az Oculus alapítója 200-400 dollár közötti árcédulát jósolt, ami részben még igaz is. Nate Mitchell, a termékekért felelős alelnök ugyanis a PC Gamer számára adott interjúban elmondta, hogy az újdonság legalább 300 dollár lesz.

Elképzelhető, hogy az Oculus az árat elsődlegesen a PlayStation VR függvényében lövi be a cég, mivel a Sony a fix hardverével alapvető előnyben van, így nem feltétlenül lenne jó döntés drágábban adni az Oculus Riftet. Ennek az alapja, hogy a Sony a saját csomagján képes garantálni, hogy mindenki ugyanazt a laborokban kitesztelt jó élményt kapja, míg az Oculus esetében ez lehetetlennek tűnik, hiszen majdnem minden felhasználónak eltérő lesz a PC-je. Ez stratégiailag jelentős hátrány, mivel el kellene magyarázni az embereknek, hogy mire figyeljenek igazán, amikor VR-hez állítanak össze PC-s konfigurációt – nem véletlenül jönnek az Oculus Ready matricák, de ezek sem jelentenek valós megoldást.

Nate Mitchell egyébként azt is elmondta, hogy előrendelési programot jelenleg nem indítanak, mivel a termék megjelenése még mindig messze van. Ez persze viszonyítás kérdése, hiszen a következő év eleje már nem tekinthető annyira távoli időpontnak, de az Oculus álláspontja elfogadható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés