Az Oculus Touch kiegészítővel „fogdoshatjuk” is a virtuális valóságot

Az Oculus nem várt az E3-ig, így előzetesen tartottak egy gyors konferenciát, amelyen elmondták a jövőre vonatkozó terveket. Természetesen hivatalosan leleplezték a végleges Oculus Rift kinézetét, amely nem hordoz hatalmas meglepetéseket.

Az eszköz természetesen a fejméretnek megfelelően paraméterezhető, illetve jár hozzá a szenzor is, amely követi a mozgást.


[+]

Az első igazi meglepetés a Microsoft feltűnése volt az Oculus előadásán. A két vállalat szövetkezik, amelynek egyik eredménye, hogy az Oculus Rift mellé egy Xbox One gamepad lesz csomagolva, illetve a Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10 megfelel a virtuális valósághoz, illetve az Xbox One konzolhoz is használható lesz a szerkezet, ha a felhasználó streamelt tartalmat igényel a PC-jére.

Ez a Microsoftnak láthatóan egy kényszerű döntés lehetett, hiszen saját rendszert nem dolgoztak ki a virtuális valóságra, amivel a Sony Morpheus eszközére reagálhatnának, így az Oculus Rift ebből a szempontból kézenfekvő volt, de sajnos nem lesz annyira mélyen integrálva az Xbox One-ba, hogy reálisan versenyezhessen a Sony megoldásával.

Az igazán nagy durranás azonban az Oculus Touch volt, amely egy virtuális valósághoz tervezett vezérlő. Ezzel a felhasználó nemcsak bekerülhet a virtuális világba, hanem interakcióba is léphet annak elemeivel. Maga az Oculus Touch az Oculus Rifttel párhuzamosan a következő év első felében lesz elérhető, de külön kell majd megvásárolni.

Természetesen az Oculus számos játékkal és tartalommal is készül, amelyekről az E3-on bővebb információkhoz is hozzá lehet majd jutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés