Knights Mill lesz az új Xeon Phi

A korábbi utódként felvázolt Knights Hill eltűnt, még nem tudni, hogy hová.

Az Intel az IDF-en bejelentette a Knights Landing kódnevű lapkára épülő Xeon Phi megoldásuk utódját, ami a Knights Mill kódnevet viseli. Bár a korábbi útitervekben a Knights Hill szerepelt, erről a fejlesztésről a vállalat ma már nem beszél. Nem elképzelhetetlen, hogy a projekt még él, és a Knights Mill egyfajta áthidaló megoldás lesz, amíg elkészül, de az sem kizárható, hogy a Knights Hill végül törlésre került.

A Knights Mill a Knights Landing alapvető továbbfejlesztése lesz, és elsődlegesen a gépi tanulás piacát célozza. Ennek érdekében az Intel továbbfejleszti az úgynevezett variálható precizitást. Ez az eddig elérhetőnél alacsonyabb pontosságú módokat jelent, hiszen a gépi tanulás szempontjából a pontosság nem kritikus tényező, míg a teljesítmény az, ugyanis rengeteg mátrixszorzást kell elvégezni. A vállalat adatai szerint a memória is változni fog, de a pontos részletek még nem tisztázottak.

Az Intel a Knights Mill kódnevű lapkára épülő Xeon Phi modelleket 2017-ben szeretné bemutatni, így elképzelhető, hogy marad a 14 nm-es gyártástechnológia, mivel nem valószínű, hogy a 10 nm-es node-on szerencsés lesz már rögtön jövőre rendkívül méretes lapkát gyártani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés