Kingston – nagyobb és gyorsabb

A kizárólag különféle memóriaeszközök gyártásával foglalkozó Kingston Technolgy Company – az iSuppli piackutató cég a 2007-es üzleti év eredményeit összegző felmérésének adatai szerint – 4,5 milliárd dolláros árbevételével továbbra is vezető pozíciót foglal el. A piac tortájából akkora szeletet hasítanak ki, mint az utánuk következő Smart, A-Data, Ramaxel és Transcend együttvéve. A DRAM termékek a cég forgalmának 55%-át teszik ki, ebből 35% az OEM gyártók részére készített, ún. brand moduloké. 5 évvel ezelőtt NAND és NOR flashchipekre épülő termékekkel is elkezdtek foglalkozni, ami – a Kingston adatai szerint – mára a teljes árbevételük körülbelül 45%-át adja. Bár jelenleg még hátrányban vannak a DRAM modulokkal szemben, a mobiltelefonoknak és minden más, beépített memóriával rendelkező eszköznek köszönhetően eladási mutatóik folyamatosan növekszenek.

Hazánkban is jól teljesít a cég, a 2007-es évhez viszonyítva október elsejéig közel 90%-kal több terméket értékesítettek, ami 20%-os forgalomnövekedést, azaz 8,7 millió dolláros árbevételt jelent. A nemzetközi trendhez hasonlóan nálunk is feltörekvőben van a nem felejtő memóriákat felhasználó pendrive-ok és különböző memóriakártyák eladása. Flashchipeken alapuló termékeikből az első három negyedév során 95%-kal több talált gazdára az előző év ugyanezen időszakához képest. Brand DRAM modulokból közel 120%-kal többet értékesítettek, és a HyperX szériából is nyolcszor több fogyott.

A ma megrendezett sajtótájékoztatón a cég egy 32 GB-os pendrive-ról, valamint egy HyperX szériás DDR3-as memóriakészletről rántotta le a leplet. A DataTraveler 150-ben a gyártó legnagyobb méretű pendrive-ját tisztelhetjük. Az egyelőre csak narancssárga színben elérhető termék tárolókapacitása 32 GB, mérete 78 x 22 x 12 mm, olvasási és írási sebességéről nem áll rendelkezésre információ. A számítógéphez USB 2.0 porton csatlakoztatható, támogatja a Linux, OS X, valamint a Windows 2000/XP és Vista operációs rendszereket, viszont utóbbi esetében nem használható a ReadyBoost rendszergyorsító funkció. A termékre 5 év garanciát vállal a Kingston, és októberben kerül a boltok polcaira megközelítőleg 25 000 forintos áron.

Kingston DataTraveler 150
[+]

A másik, hazánkban újdonságnak számító termék a HyperX szériás DDR3-as memóriák közül került ki, melyek elsősorban a teljesítményre érzékeny felhasználók számára készültek. A KHX16000D3K2/2GN típusjelű, 2 x 1 GB-os készlet moduljai 2000 MHz-es effektív órajelen dolgoznak; ezek a gyártó jelenleg leggyorsabb memóriái.


[+]

Időzítésük a maximális órajelen CL 9-9-9-27, üzemi feszültségük pedig 2 volt. Teljes mértékben támogatják a finomhangolást segítő Intel XMP és NVIDIA Enhanced Performance Profiles (EPP) technológiát, valamint SLI-Ready minősítést is szereztek. Az SPD chipben eltárolt adatok biztosítják, hogy a modulok megfeleljenek a JEDEC szabványban foglaltaknak, de a kiegészítő információk segítségével az attól eltérő frekvenciákat, valamint a hozzájuk tartozó feszültségeket és időzítéseket is tartalmazzák. A készletre élettartam-garanciát vállal a gyártó. Hamarosan a boltokban is megjelenik, javasolt felhasználói ára 227 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés