Hirdetés

Kétkamrás lesz a Fractal Design Node 804 microATX háza

A Fractal Design a CeBIT alkalmával tovább bővítette a kifejezetten HTPC-k otthonának szánt Node házsorozatot, amiből a 304-es modellt mi is teszteltük. A legfeljebb microATX méretű alaplapot fogadó, 370 x 307 x 412 milliméteres méretekkel rendelkező, szokás szerint letisztult külsejű, szálcsiszolt előlappal érkező újdonság különlegessége a családon belül, hogy kétkamrás belső felépítést kapott.


[+]

A ház (szemből nézve) bal oldali, ablakos oldallappal takart részét hagyományosan az alaplapnak és a behelyezett kártyáknak tartják fent a Node 804 esetében is, amit alapesetben két 120 milliméteres Silent R2 ventilátor szellőztet. Melléjük, pontosabban alájuk még két HDD/SSD-nek alakítottak ki helyet, illetve ugyanebbe a térbe, a hátlap mögé állítva, illetve a ház tetejére bekerülhet még egy 240 milliméteres és egy 120 milliméteres radiátor is.


[+]

Minden más a ház jobb oldali rekeszben foglal helyet, kezdve az akár 260 milliméter hosszú tápegységtől egészen több helyre pozicionálható, adattárolókat tartó rekeszekig. A ház előlapja mögé egyébként állított helyzetben egy slim rendszerű optikai meghajtó is beszerelhető igény esetén, vagy ennek helyére további két darab 2,5"-os egység "passzintható".


[+]

Ez utóbbiakkal kiegészítve a Node 308 összesen 12 meghajtót/tárolót fogad 8x3,5"-os és 4x2,5"-os vagy 10x3,5"-os és 2x2,5"-os formációban. Amennyiben kevesebbel is beérjük, úgy a tárolók kárára a második rekesz tetejébe egy 280 milliméteres vízhűtő is beszerelhető. A szellőztetésért ezen az oldalon egy darab R2-es ventilátor a felelős, de a ház összesen tíz darab 120 milliméteres szélgéppel szerelhető fel, ha a helyüket nem foglalják el a radiátorok. Természetesen a kivehető és mosható porszűrőket is biztosították, akárcsak a beépített ventilátorvezérlőt.


[+]

A Fractal Design Node 308 májusban lesz elérhető 100 eurós végfelhasználói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés