Jénai optika kerül a Logitech új, HD-felbontású webkameráiba

Két új, asztali és hordozható számítógépekhez fejlesztett, prémium kategóriás webkamerát jelentett be a szegmens egyik meghatározó gyártójaként ismert Logitech. Az új típusok objektívjeit az immár 160 évnyi gyártói tapasztalattal rendelkező jénai Carl Zeiss vállalattal kötött együttműködési szerződés keretén belül fejlesztették. A németországi székhelyű vállalat a szemüvegektől kezdve a kameraobjektíveken át az űrteleszkópokig számos optikai terméket vagy komponenst gyárt, neve az évtizedek során lényegében egybeforrt a makulátlan képminőséggel és rajzolattal.


HD-s webkamera asztali PC-hez...

A Logitech QuickCam Pro 9000 és a noteszgépekhez készült QuickCam Pro for Notebooks webkamerák a fejlett optika mellett kiváló minőségű és villámgyors élesség-automatikát is kaptak, amivel elkerülhetők a kézi élességállítás kényelmetlenségei. Az új fejlesztésű autofókusz révén a webkamerák alkalmazkodni tudnak a képen belüli kontúrok élességének változásához, a rendszer többek közt ennek köszönhetően kevesebb, mint három másodperc alatt újraállítja az élességet, és még rövid, akár 10 centiméteres tárgytávolságnál is tartja a fókuszt.


...és noteszgéphez

Az új webkamerák rögzítési képességeinek meghatározásakor sem szerénykedtek a Logitech mérnökei: a két újdonság másodpercenként harminc képkocka, 720p felbontású (HD) videoanyagot rögzít (960 x 720 pixeles felbontással). A kamerák két megapixeles érzékelőjük segítségével akár nyolc megapixeles, szoftveresen interpolált állóképeket is készíthetnek. Mindkét modell rendelkezik továbbá a kedvezőtlen megvilágítás mellett is élvezhető képet biztosító RightLight techológiával, a RightSound technológia pedig a hangminőség javításában működik közre.

A Logitech QuickCam Pro 9000 és QuickCam Pro for Notebooks júliustól Magyarországon is kapható. A két webkamera hazai ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés