CeBIT: Logitech webkamerák noteszgépekhez

A Logitech két új, hordozható számítógépekhez ajánlott webkamerát jelentett be. Az új QuickCam for Notebooks és QuickCam Deluxe for Notebooks (nem keverendő egy hasonló nevű korábbi modellel) egyaránt rendelkezik a kedvezőtlen megvilágítás mellett is élvezhető képet biztosító RightLight techológiával, a RightSound technológia pedig a hangminőség javításában működik közre. A zajszűrő felismeri a beszélő hangja és a háttérzaj közötti különbségeket, és szétválasztja azokat, hogy a beszélgetés tisztább és érthetőbb maradjon, illetve megszünteti a bosszantó visszhangokat. A QuickCam VGA (640x480 pixel) felbontást kínál, míg a QuickCam Deluxe nemcsak nagyobb, 1,3 megapixeles szenzort kap, de a jobb képminőség érdekében műanyag helyett üveglencsét szerelnek bele.

Mindkét modell együttműködik a legnépszerűbb videotelefon-szolgáltatásokkal, és egy külön gombbal egyszerűen készíthető velük állókép is. Támogatják a Windows Vistát; az új (10.5-ös) QuickCam szoftver számos webkamera-specifikus minialkalmazást tartalmaz, mint például a QuickVideo, a QuickPicture és a QuickView. A Logitech tervezi, hogy további minialkalmazásokat fejleszt a Vistához, melyeket weblapjáról lehet majd letölteni.

A most megjelenő két webkamera támogatja először a Logitech Fun Filter nevű szoftveres kiegészítőjét. Ennek segítségével a képen megjelenő bármilyen alakzat – például a beszélő arca – köré körvonalat lehet rajzolni. Erre a kijelölt részre egyetlen gombnyomással alkalmazható a 12 különböző Fun Filter valamelyike, így megjelenhetünk például neonfénytől övezve, krétarajz formájában vagy halszem-torzítással. Áprilistól kezdve a Logitech várhatóan új elemekkel bővíti a Fun Filter gyűjteményt, ezeket szintén ingyenesen le lehet majd tölteni.

Az új termékek áprilistól lesznek kaphatók. A QuickCam Deluxe for Notebooks javasolt fogyasztói ára 59,99 euró, magyarországi végfelhasználói ára még nem ismert. A QuickCam for Notebooks javasolt hazai fogyasztói ára 11 590 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés