Játékosoknak készített SSD-t a Fusion-io

Nem ez az első eset, hogy a hardvergyártók Johnathan „Fatal1ty” Wendel nevével, vagy pusztán a jelenlétével igyekeznek népszerűsíteni legújabb terméküket, főleg akkor, ha egy csúcsteljesítményű, vagy játékosoknak szánt hardverről van szó. Az Fusion-io legújabb Solid State meghajtójának, az ioXtreme-nek bemutatójára hívta el a világ talán legismertebb játékosát, aki elismerően nyilatkozott annak teljesítményéről.

Fusion-io ioXtreme
Fusion-io ioXtreme [+]

A gyártó legújabb fejlesztése egy négyszeres PCI Express csatlakozóval szerelt, kártya formájú Solid State meghajtó. A fedélzetén összesen 80 GB-nyi MLC NAND flashchip található, amelyek a dedikál vezérlőnek köszönhetően igen impresszív teljesítményre képesek. A Fusion-io közzétette a HD Tach 3.0.4.0 és Passmark szoftverrel mért adatokat is, ami egyértelművé teszi, hogy valóban egy igen gyors tárolóról van szó.


[+]

A Fusion-io kétmillió órában adta meg az ioXtreme MTBF értékét, és ehhez mérten hat év garanciát vállal rá, ami szintén kiemelkedőnek számít az SSD-k, főleg az MLC flashchipekkel szerelt példányok között. Az emellé párosuló extrém teljesítmény hasonló tulajdonsággal rendelkező árcédulát sejtet, ami valóban az, ugyanis a vállalat nem kevesebb, mint 895 dollárt kér a termékért.

Előzmények

Hirdetés