ioSafe N2 tűz- és vízálló NAS otthonra – mert a biztonság mindenkinek jár

Az ioSafe versenytársaihoz képest egy kifejezetten új és apró vállalat, viszont egyedi ötleteikkel és megoldásaikkal – viszonylag hamar – komoly hírnévre tettek szert világszerte. Innovációban pedig úgy tűnik, hogy továbbra sincs hiány, ugyanis bejelentették, hogy a tervek szerint a következő év elején érkezik az elpusztíthatatlan N2 NAS, amely páratlan védelmet nyújt, viszont furcsa módon nem az üzleti, hanem a magánszektornak szánják.


[+]

Az N2 egy olyan kétfiókos hálózati adattároló, amely megannyi különleges technológiai bravúrral védekezik a tűzvészekkel és az áradásokkal szemben, például 850°C hőségben több mint fél óráig garantálja a merevlemezek sértetlenségét, valamint 3 méter mély vízben (legyen az édes vagy sós) akár 3 teljes napig is úszkálhat, akkor sem fog beázni. A maximum 8 TB (2 x 4 TB) kapacitású eszköz a HDD-ket RAID 0/1 tömbbe képes szervezni, a kiszolgálás sebességére pedig biztosan nem lesz panasz, ugyanis egy 2 GHz-es Marwell processzor és 512 MB memória dolgozik a fedélzeten, mindez a Synology DSM megoldásával karöltve. A megfelelő szoftverkörítésnek köszönhetően privát felhőszolgáltatásként is bevethető, valamint több eszközön tárolt adatok automatikus szinkronizálása is megoldható, mint ahogy az például a Dropbox vagy a Google Drive esetében működik.


[+]

A koncepció bemutatásában arra helyezik a hangsúlyt, hogy bár számos olyan felhőszolgáltatás létezik, amely aránylag olcsó tárhelyet biztosít adatainknak, azonban nem mindenki bízik meg bennük, így sem a privát, családi fotókat, sem hivatalos dokumentumokat nem adnának ki „idegeneknek”, és azt is ellenzik, hogy az adat fizikai birtoklása is kicsúszik a kezük közül. Ezért az ioSafe úgy gondolja, hogy jobb „családon belül” megoldani adataink biztonságát. Erre lehet jó megoldás az N2, amely lényegében egy ellenálló feketedoboz felbecsülhetetlen értékű, de közel sem publikus adataink számára.


[+]

Azonban hiába a folyamatos növekedés és elismerés, az alig 20 fős cég önerőből nagyon nehezen képes beindítani egy új terméket/termékvonalat, ezért az Indiegogo keretein belül (hasonló, mint a Kickstarter) támogatókat toboroz, hogy megbizonyosodjon róla: az N2-nek biztos piaca lesz. A kitűzött cél, hogy egy hónap alatt 150 000 dollárt gyűjtsenek össze. Bő egy nap alatt ebből 11 000 dollárt sikerült abszolválni, így elmondható, hogy amennyiben a támogatások ebben az ütemben folynak be, akkor elérhető a kívánt határ. Az ioSafe N2 tűz- és vízálló NAS a tervek szerint a következő év januárjában kerülhet a boltok polcaira, és merevlemezek nélkül 599 dollárt fognak kérni érte.

Előzmények

Hirdetés