Újabb D-Link ShareCenter Cloud NAS érkezett

A D-Link bejelentette a ShareCenter Cloud családba tartozó kétfiókos NAS, azaz hálózati adattárolót, mely a DNS-320L jelzést viseli. A termék az otthoni fájlmegosztást próbálja minden eddiginél egyszerűbben tálalni, amire minden bizonnyal szükség is van, hiszen nem mindenki ért az informatika apró részleteihez. A D-Link megoldásánál gyakorlatilag csak az ingyenes mydlink Access-NAS (Android és iOS) alkalmazásra, vagy a mydlink portálra van szükség. Ezek segítségével kialakítható egy otthoni felhő, melyet bármilyen internetre csatlakozó eszköz elérhet. A fájlokhoz az internetes hozzáférését egyénileg meg lehet szabni, illetve a D-Link SharePort Mobile alkalmazással az okostelefonon készített fotókat azonnal el lehet küldeni az otthoni tárhelyre.

Hirdetés

A ShareCenter Cloud – RedDot Design díjjal kitüntetett – házába felülről mindenféle szerelés nélkül becsúsztatható két 3,5”-es szabványos SATA merevlemez, egyenként akár 3 TB kapacitással. A beállítás során opcionálisan választhatók RAID szintek (JBOD, illetve RAID 0 és 1), majd a lemezek formázása után használatba is vehető a tárhely. Ráadásul a ShareCenter Cloud NAS DLNA tanúsított, így az itt tárolt filmeket számos DLNA szabvánnyal kompatibilis médialejátszó, illetve okostévé képesek megjeleníteni. Az iPod, iPad és iPhone tulajdonosok a beépített iTunes médiaszervert használhatják, míg a torrentezők a szintén integrált, gyorsan beállítható P2P BitTorrent alkalmazást vehetik igénybe.

A D-Link gondoskodik a biztonsági szolgáltatásokról is, így a ShareCenter Cloud időzített helyi és távoli adatmentő (backup) lehetőségeket kínál a hálózaton található számítógépekről, vagy akár pendrive-okról is. Természetesen a népszerűbb cloud szolgáltatások, így az Amazon S3 vagy az Apple Time Machine is rendelkezésre állnak. Az új termék mindemellett platformtól független, vagyis a PC-k mellett a Mac tulajdonosoknak is örülhetnek. A D-Link Storage Utility Mac-re készített verziójával ugyanis feltérképezhetők a D-Link NAS készülékek, elvégezhetők a LAN beállítások, illetve a HDD-k csatlakoztatók virtuális meghajtókként. A ShareCenter Cloud támogatja az Apple Time Machine alkalmazást lehetővé téve a 10.5-ös verziótól kezdve az OS X-et futtató Mac gépek backup mentését a ShareCenter NAS-ra.

A D-Link Green termékcsalád többi tagjához hasonlóan a DNS-320L is számos környezetbarát energiatakarékos funkcióval rendelkezik. Ennek megfelelően a merevlemezeket készenléti módba kapcsolja, ha azokra éppen nincs szükség, vagy a ventilátor sebességét hőmérséklethez igazítja csökkentve a fogyasztást és a zajkibocsátást. A D-Link DNS-320L jelzésű ShareCenter Cloud 2 fiókos NAS már kapható Magyarországon, ajánlott fogyasztói ára 31 900 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés