Befutott az Intel első Windows 8-as drivere

Az Intel – az AMD és az NVIDIA után – elérhetővé tette első Windows 8-as driverét, mely a 15.28.0.2729-es verziószámot viseli, és a Sandy Bridge, valamint az új Ivy Bridge termékekhez telepíthető. A meghajtó már támogatja a WDDM 1.2 felület újításait, melyekről már olvasható egy részletes cikk, ugyanakkor az új felület összes funkcióját csak az Ivy Bridge képes kamatoztatni, míg a Sandy Bridge esetében a DirectX 11 támogatásának hiánya limitált lehetőségeket von maga után. Ennek megfelelően csak a HD Graphics 2500-as és 4000-es IGP-k képesek kihasználni az új Unified Video API-t, a DirectFlip szolgáltatást, a preemptív multitask modellt és a fejlettebb energiagazdálkodást.

A driver újításai között szerepel még az OpenGL 4.0-s API támogatása, mely szintén csak az HD Graphics 2500-as és 4000-es IGP-k sajátja. Ezzel az Intel 143 kiterjesztést támogat már. Természetesen a korábbi meghajtóba beépített szolgáltatások a Windows 8 esetében is működnek, érdemes azonban figyelembe venni, hogy az operációs rendszer és a driver még nincs kész, azaz egyelőre úgy érdemes ezekre tekinteni, mint egy tesztre. Éppen ezért a gyártók még nem garantálják a Windows 8-as driverek tökéletes működését, ugyanakkor próbaképpen bárki megnézheti, hogy mit tud az új rendszer.

Az Intel Windows 8-as HD Graphics drivercsomagjának 32 és 64 bites verziója az előbbi linkeken érhető el. A driver a mobil és az asztali konfigurációkra is telepíthető, a pontos dokumentáció pedig itt olvasható.

A vállalat a korábbi termékek esetében is informálta a médiát a támogatásról. Mint ismeretes az Ivy Bridge megjelenésével a HD Graphics IGP-t tartalmazó Clarkdale processzorok terméktámogatását megszűnt, de a Windows 8 telepítése után a Windows Update-en elérhető lesz majd egy alapértelmezett driver a termékhez. Ugyanez igaz a GMA 4500-as sorozat IGP-ire. Ezek a driverek persze csak a legalapvetőbb szolgáltatásokat támogatják. Más Intel IGP-khez nem lesz Windows 8-as támogatás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés