A HP-é az első passzív hűtésű Haswell processzoros hibrid

Két új termékkel, a Spectre 13 Ultrabookkal és Spectre 13 x2 hibrid Ultrabookkal bővül a HP Spectre termékcsalád októberben. Utóbbi abból a szempontból különlegességnek számít, hogy a legújabb Intel Core i generációs processzororra, azaz a Haswellre épít, ám mindezt passzív hűtéssel megfejelve. Bár a processzor pontos típusszáma nem ismert, vélhetően az Intel valamely alacsony fogyasztású (Y végű) modelljére esett a választás.

HP Spectre 13 x2
HP Spectre 13 x2

Az x2-n természetesen ennek megfelelően teljes értékű Windows 8.1 fut majd, amit a 13,3"-es, IPS paneles, 1080p felbontású érintőképernyővel vehetünk használatba tablet módban, míg az opcionálisan csatlakoztatható dokkolóval a háttérvilágításos billentyűzet és touchpad is bekapcsolódhat a munkába. Továbbá ebben a dokkolóban kapnak helyet az USB 2.0-s portok, a HDMI kimenet és teljes méretű SD kártyaolvasó is (a tablet részben microSD is található), továbbá egy második akkumulátor, így minden bizonnyal az üzemidő is elfogadható lesz. Bár ez utóbbiról egyelőre még nincs hivatalos adat, de információink szerint terhelés nélkül 7,5 órát tud a termék dokkolóval együtt.

HP Spectre 13 x2
HP Spectre 13 x2 [+]

Pontos technikai paraméterek tehát nem ismertek, a HP-nál csak annyit árultak el, hogy a RAM 4 vagy 8 GB, az adattároló mérete pedig 64 vagy 128 GB lehet, a hangzásért pedig a Beats Audio hangrendszer lesz a felelős. A részletek minden bizonnyal az október 16-i rajt időpontjában tisztázódnak, azt viszont már most tudni, hogy a HP Spectre 13 x2-ért alapáron 1100 dollárt számolnak majd fel.

Az x2 egyszerűbb, mondhatni hagyományosan notebook módon funkcionáló testvére a Spectre 13 Ultrabook, mely szintén 13,3"-es méretben, 13,5 mm-as vastagsággal és 1,47 kilogrammos tömeggel érkezik. Ez a modell is IPS érintőpanelt kap, azonban a felbontás WQHD-re (2560x1440) pixelre hízik, processzor tekintetében pedig alacsony fogyasztású Intel Core processzorok kerülnek bele (természetesen Haswellel) – aktív hűtéssel.

HP Spectre 13 Ultrabook
HP Spectre 13 Ultrabook

A tárolókapacitás is nagyobb lesz, várhatóan 128 és 256 GB-os SSD-k közül lehet válogatni, akkumulátoros üzemidőben pedig 9 órára számíthatunk. A Spectre 13 Ultrabook még egy újdonságot húz elő a kalapból, amit a HP egyszerűen csak Control Zone-nak hív. Ez a touchpad két oldalán húzódó érdesített sávra utal, mely segítségével Windows 8-as érintős funkciókat válthatunk ki anélkül, hogy a kijelzőhöz kellene nyúlnunk – például a előhozhatjuk vele a képernyő szélén megbújó oldalsávot.

HP Spectre 13 Ultrabook
HP Spectre 13 Ultrabook

A HP Spectre 13 Utrabook szintén október 16-án rajtol 1000 dolláros kezdő árcédulával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés