Elsőként kap Leap Motion mozgásérzékelőt a HP Envy 17 notebook

A HP bejelentette, hogy heteken belül elérhetővé teszi a Leap Motion mozgásérzékelővel felszerelt notebookját, az Envy 17 Leap Motion SE-t, amelyet mostantól nem csak a hagyományos módon, billentyűzetet és touchpadet használva irányíthatunk, hanem a szenzor felett kézmozdulatokkal is parancsolhatunk neki. A Leap Motion tudásával kapcsolatosan egyébként a PROHARDVER! oldalain is többször cikkeztünk már, és hamarosan a PH!TV keretein belül a tudását is prezentálni fogjuk – ha minden jól megy.

A termék nevéből már kikövetkeztethető, hogy az alapot a már piacon lévő HP Envy 17 notebook fogja szolgáltatni, aminek azonban pontos hardveres specifikációját egyelőre nem hozták nyilvánosságra – azon kívül, hogy Intel processzorok és NVIDIA VGA-k közül lehet majd válogatni. A nagy víz túloldalán a gyártó demózta is a gépet a média számára, így a beszámolókból tudjuk, hogy a mostanság igen felkapott, gesztusvezérlésre használható Leap Motion mozgásérzékelő beépítése miatt az alumíniummal borított notebook méretei nem változtak.

Az eredetileg fejlesztett és a notebookba szánt Leap Motion
Az eredetileg fejlesztett és a notebookba szánt Leap Motion

Ez persze annak is köszönhető, hogy a kifejezetten ebbe a notebookba szánt modul mindössze 3,5 mm vastag, így viszonylag könnyen találtak helyet neki a csuklótámasz környékén, a háttérvilágításos billentyűzet és a touchpad tőszomszédságában. Arra is fény derült továbbá, hogy az opcionálisan használható szenzort az Fn+szóköz kombinációval tudjuk aktiválni és inaktiválni, állapotáról pedig egy apró LED ad visszajelzést. A Leap Motion mellé egyébként jár az Airspace Store, ahonnan kifejezetten ehhez a fejlesztéshez készített, tehát kézmozdulatokkal irányítható alkalmazásokat és játékokat tölthetünk le – nagyjából százat, de ezek száma folyamatosan bővül.

A HP a tervek szerint október 16-án rántja le a leplet a végleges változatról, aminek kezdőára 1050 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés