Hivatalosan is elstartolt az Intel Oak Trail platformja

Az Intel Oak Trail platformja már számos alkalommal szóba került, de a hivatalos forgalmazás csak a mai napon kezdődött meg. A rendszer lényegében a korábban bemutatott Moorestown platform módosított változata lesz. A fő különbség, hogy az Oak Trail már képes futtatni a Windows operációs rendszert. A processzor szerepét a 45 nm-es gyártástechnológián készülő Lincroft kódnevű fejlesztés látja el, az ehhez kapcsolódó vezérlőhíd pedig a Whitney Point PCH lesz.

Az Intel az Atom Z670-es lapkát leplezte le, mely egy darab x86-os processzormagot használ, ami 1,5 GHz-es órajelen ketyeg, 512 kB-os másodlagos gyorsítótárat tartalmaz, emellett alkalmazza a Hyper-Threading technológiát is. Az integrált memóriavezérlő 32 bites szélességű, és LPDDR1 vagy DDR2 szabványra épülő memóriákat támogat. A Santa-Clara-i óriáscég továbbra is a PowerVR-től licenszel IGP-t, ugyanis a GMA 600 a korábbi GMA 500 magasabb, egészen pontosan 400 MHz-es órajelen üzemelő változata. A fejlesztés kezeli az OpenGL ES 2.0-s, az OpenGL 2.1-es és az OpenVG 1.1-es API-kat, valamint a DirectX 10.1-et, továbbá gyorsítja a Flasht, illetve a H.264-es Full HD-s videókat. A drivert továbbra is a Tungsten Graphics biztosítja az Imagination Technologies IP-jéhez.

A 3 wattos TDP fogyasztással rendelkező Atom Z670-et már szállítja a vállalat az érdeklődőknek. A processzor ezer darabos rendelés esetén 75 dolláros listaáron szerezhető be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés