Hirdetés

Hordozható játékkonzolon dolgozik a Razer

A Razer elsősorban a játékos perifériáiról ismert, de most valami egészen új dologba vágták a fejszéjüket. A Switchblade nevű fejlesztés egy hordozható játékkonzol lesz, és a PC-s, Games for Windows címekre épít, vagyis Windows 7 operációs rendszerrel érkezik. A masina első ránézésre egy netbooknak tűnik. Hét hüvelykes kapacitiv érintésérzékeny kijelzője van, mely 1024x600 képpontot jelenít meg, a billentyűzet gombjain pedig kis LCD megjelenítők vannak, így a rajtuk megjelenő jelzés egyénileg definiálható.

A Switchblade hardveréről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy Intel Atom platformra épül. A rendszer konkrétan nincs megnevezve, de az Oak Trail a legesélyesebb befutó. Ha ez így van, akkor a grafikus erőt egy GMA 600-as fejlesztés biztosítja, ami a GMA 500-ra épül, csak a teljesítmény duplázódott meg a 400 MHz-re növelt órajel következtében. Szintén sarkalatos pont lesz a driver. Mint ismeretes az Intel a GMA 500 esetében a szoftveres támogatással nem igazán foglalkozott, ám a Razer masinája igényli majd a naprakész frissítéseket, hiszen a Games for Windows játékok messze nem célhardverre készülő fejlesztések, így a programozók szemében az Oak Trail platform csak egy lesz a sok másik rendszer közül. A Razer számára talán a házon belül megoldott támogatás lenne a legjobb megoldás, de ugyanakkor messze ez a legköltségesebb is.

A bemutatott prototípus mérete 172 x 115 x 25 mm-es volt, továbbá került bele Wi-Fi és 3G-s modem is, illetve lesz USB 3.0 és mini HDMI portja. Az előbbi interfésznek hála a termékhez igény esetén egy egér is köthető, míg az utóbbi csatlakozó egy nagyobb kijelző alkalmazásához kínál lehetőséget. A Razer Switchblade megjelenésének ideje még kérdéses, de az információk szerint idén mindenképpen beveti a cég. Sajnos az árazásról sincs pontos adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés