HD felbontású videók lejátszása Pico-ITX méretű alaplappal

A VIA bemutatta az EPIA-P720 névre keresztelt, Pico-ITX méretű alaplapját, melyet kifejezetten a HD felbontású videók akadásoktól mentes lejátszására fejlesztett ki a vállalat. A rendszer a VX855 jelzésű vezérlőhídra épül, ami egy integrált S3 Chrome9 HCM nevű grafikus maggal van felszerelve. Az 1 GHz-es VIA Eden ULV processzorral és maximum 2 GB kapacitású DDR2-es rendszermemóriával felszerelt termék az előbbi lapka segítségével képes az 1080p felbontású H.264, WMV, VC1 és MPEG 2/4 kódolású videókat megfelelően lejátszani.


VIA EPIA-P720 [+]

Az EPIA-P720 rendkívül alacsony fogyasztással rendelkezik, így ideális beágyazott rendszerekhez. Az alaplap natív HDMI portot kínál, ám egy EPIA-P720-A nevű modul segítségével az interfészek kiegészíthetők D-Sub, Gigabit Ethernet és USB 2.0 csatlakozókkal.


VIA EPIA-P720-A [+]

Az alaplapon egy hatcsatornás VIA Vinyl HD audiokodek található, mely rendelkezik DTS-támogatással. Az adattároló a 44 tűs IDE, illetve a SATA portra köthető, emellett a rendszerhez további 4 darab USB 2.0 portot, egy LPC, egy SMBus és egy LVDS csatlakozót, PS/2, valamint jack aljzatot használhatunk.

A VIA EPIA-P720-at és kiegészítőit már rendelhetik az OEM partnerek, a listaárról azonban nem nyilatkozott a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Előzmények

Hirdetés