A Fujitsu a VIA Eden processzort választotta

A Fujitsu bejelentette, hogy a FUTRO S100 névre keresztelt vékony kliens a rendkívül alacsony fogyasztású VIA Eden ULV processzort tartalmazza, így a rendszer bátran ajánlható a szerveroldali számítást alkalmazó környezetbe. A 42 x 182 x 185 mm-es, fekete színű ház alig 1 kg-os tömeggel rendelkezik, és teljesen mellőzi az aktív hűtést.

A VIA CoolStream architektúrára épülő Eden ULV processzor 500 MHz-es órajelen üzemel, és teljes terhelés mellett maximum 1 wattot fogyaszt, de terheléstől mentes időszakokban beéri 0,1 wattal is. A vezérlőhíd szerepét a VIA VX800 típusú lapkája tölti be, melyhez 1 GB kapacitású DDR2 memória társítható. A megjelenítést az S3 Chrome9 HC3 nevű integrált grafikus processzor biztosítja, amely a DirectX 9 API-val kompatibilis és a Chromotion technológia révén támogatja az MPEG-2, az MPEG-4, a WMV9 és a VC1 videoformátumok akadásoktól mentes lejátszását. A hangokat a VIA VT1708S jelzésű audiokodek szolgáltatja, az adattárolásért pedig egy CompactFlash technológiára épülő tároló felel.

A FUTRO S100 a kimenetek közül két USB 2.0 és egy Ethernet porttal rendelkezik, az alkalmazott megjelenítő pedig a D-Sub csatlakozóra köthető rá. A 11 wattos maximális fogyasztással rendelkező rendszer már elérhető a vállalat partnereinek, a listaárat azonban nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés