Három új ROG monitorral kedvez a játékosoknak az ASUS

Magas frissítési frekvenciával jönnek a Full HD-s, WQHD-s és 4K-s kijelzők, melyek között lesz valódi HDR-es is.

Az ASUS idestova 10 éve van a monitorok piacán, ez idő alatt pedig a ROG brandet is menedzselték a termékkategórián belül, így állításuk szerint a gamer monitorok piacán az előkelő első helyen tanyáznak. Pozíciójukat erősítendő számos újdonsággal is készülnek az idei év hátralévő részére, például ezek közül a CES-en már láthattuk a PG27UQ jelzésű kijelzőt, mely amellett, hogy nagy betekintési szöget kínáló kvantumpontos LCD panelje 4K felbontást kínál, a maximális frissítési frekvenciája 144 hertz lesz, és emellett a G-Sync és a valódi HDR támogatás (local dimming háttérvilágítással, nagy fénysűrűséggel) sem marad ki belőle.

A csúcsmodell mellett az alsóbb szegmensben is készülnek egy pár újdonsággal. A szintén 27 hüvelykes PG27VQ monitor WQHD felbontású, szintén kvantumpontos, de ezúttal ívelt VA panelt kap, 165 hertzben maximalizált frissítési frekvenciával és G-Sync képességgel körítve. Ennél a modellnél úgymond belép a képbe az Aura Sync megoldás is, ami a hátoldalon elhelyezett, színes, testreszabható LED világítást jelenti.

ASUS ROG Swift PG27VQ ASUS ROG Swift PG27VQ ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift PG27VQ [+]

Legalul, már ha szabad így fogalmazni, az XG27VQ helyezkedik majd el. A szintén 27 hüvelykes és ívelt modell felbontása mindössze Full HD, de a paneltechnológia TN+film, annak minden előnyével (1 ms válaszidő) és hátrányával (170/160 fokos betekintési szögek), viszont nem marad ki belőle a G-Sync támogatás sem.

ASUS ROG Swift PG27VQ ASUS ROG Swift PG27VQ
ASUS ROG Swift XG27VQ [+]

Az első darabok már léteznek, működnek, ahogy azt Berlinben is láthattuk pár nappal ezelőtt, de finomhangolásuk még eltart egy darabig, így a megjelenésükre csak a harmadik negyedévben lehet számítani. Sajnos azt egyelőre nem tudni, hogy mibe fognak kerülni. Talán a közelgő Computexen már többet megtudunk róluk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés