32"-es modellel bővül az ASUS ROG Strix XG monitorszéria

A szokásos gamer funkciókat és dizájt kapja meg a gyorsnak mondható VA panel mellé.

Az ASUS ROG Strix XG monitorcsaládja népesnek mondható, hiszen van már XG258Q, XG27VQ, valamint az XG32VQ és az XG35VQ létezése sem titok már – az első (két) számjegy a képátlót jelentik hüvelykben. Az utóbbi kettő azonban még mindig csak elméleti síkon létezik, egyik sem kapható a boltokban, de ez hamarosan megváltozik, legalábbis ami az XG32VQ-t illeti.

A 32 hüvelykes modell sem hazudtolja meg a sorozatot, hiszen ezúttal is a magas képfrissítést és az alacsony válaszidőt tartották szem előtt, ami ez esetben 144 hertz és 4 ezredmásodperc, illetve az egészet megfejelték a FreeSync-kel (48-144 Hz), valamint alacsony input laggal (GameFast). A nagyobb testvérekhez hasonlóan ennél a modellnél is az ívelt kialakítású VA panelhez nyúlnak, értelemszerűen WQHD (2560x1440 képpontos) felbontással. A panelből kifolyólag a széles, 178/178 fokos betekintési szögekhez 3000:1 natív kontrasztarány társul, a LED-es háttérvilágítás maximum 300 cd/m², a színtérlefedettség pedig meghaladja az sRGB-t (125%), a megjeleníthető színárnyalatok száma pedig 16,7 millió.


[+]

Talán nem csodálkozunk azon sem ezek után, hogy ezen a modellen is tetten érhetők a sorozatra illő külső stílusjegyek, mint a csavart talp az asztallapra vetítő "projektoros" világítással, az RGB-s hátlap a már megszokott motívumokkal, valamint a minden irányban állítható állvány. Ugyanígy a menübe becsempészték a jól ismert opciókat, az OSD célkeresztet, a stoppert és a frame-rate számlálót is. Csatlakozókból is akad egy pár, DisplayPort 1.2a, ennek mini változata, illetve HDMI 2.0 van a terítéken, továbbá van egy 3,5 milliméteres fejhallgató jack és két USB 3.0-s port is.

Az ASUS XG32VQ megjelenése idehaza decemberben esedékes, ajánlott végfelhasználói ára 219 900 forint lesz. Halkan jegyeznénk csak meg, hogy az XG35VQ is megérkezik nemsokára, de erről egyelőre nincsenek további részletek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés