Ha a pendrive ránk kacsint

Ahány adattároló, annyi szokás. Érdekes megfigyelni, hogy mennyi különböző megoldást kínálnak a vállalatok az adataink tárolására és védelmére, még akkor is, ha a legtöbb felhasználónak bőven megteszi egy nagyobb merevlemez vagy pendrive. Azonban a speciális igényeket is ki kell elégíteni, ezúttal három megoldást mutatunk be.

AMP Wink: a kis kacsintós
AMP Wink: a kis kacsintós

Első látásra talán a PhotoFast SSD-je tűnik a legkevésbé különlegesnek, hiszen ilyen meghajtóból egyre több van, és szerencsére az áruk is szépen csökken. A G-Monster V4 termékcsaládba tartozó három új készülék azonban nem az elterjedtebb, 2,5 hüvelykes hanem 1,8 colos méretben érkezik, ráadásul nem is a mostanában divatos SATA csatlakozó került rájuk. A három új változat 40 tűs ZIF (Zero Insertion Force), illetve 44 vagy 50 tűs IDE konnektor segítségével csatlakoztatható a számítógéphez. Az MLC NAND Flash lapkákra épülő, 32 és 256 GB közötti méretben megjelenő meghajtók maximális olvasási sebessége 128 MB/s, írás közben pedig elérhetik a 90 MB/s-ot is. Az új PhotoFast G-Monster V4 SSD-k pontos megjelenési idejéről és áráról még nincs információ.

PhotoFast triumvirátus
PhotoFast triumvirátus

Az ioSafe külső merevlemeze már külsejében is egzotikus, no nem az ezüst színű, tömzsi kialakítás miatt, hanem az előlap elején látható két felirat – fireproof, waterproof – fokozza a kíváncsiságot. Ebből kitalálható, hogy a Solo termékcsalád legújabb, 2 TB tárkapacitású modellje meglehetősen masszívra sikeredett, korlátozott mértékben a lángoknak és a hullámoknak is ellenáll, számokban kifejezve: 843°C-os hőséget is képes elviselni és majdnem 3 méteres mélységig kibírja a víz nyomását. A vállalat ráadásul 1000 dollár értékig három éves adatvisszaállítási garanciát is vállal a készülékre, így az általunk tárolt információk akár egy esetleges természeti csapás bekövetkezte után is biztonságban lehetnek. A számítógéphez USB 2.0 porton keresztül csatlakoztatható, az ára pedig kicsit magasabb a hasonló készülékeknél (ezt a strapabíró kialakítás indokolja): körülbelül 400 dollárt kell kifizetnünk érte.

ioSafe Solo
ioSafe Solo

A komoly nagyok után következzen egy vidám kicsi: az AMP mikroméretű pendrive-ja igazán szimpatikus eszköz, hiszen állandóan ránk kacsint – már ha nem fordítjuk arccal lefelé. A picike, 30 x 12 x 2,5 mm-es Wink 2, 4, 8 és 16 GB-os méretben jelent meg, a különböző változatok ára 8, 11, 20, illetve 38 euró, így ideális ajándék lehet akár karácsonyra is.

AMP Wink
AMP Wink

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés